Τι θα γίνει με το Fuel Pass 2 – Πότε έρχεται και τι αλλαγές θα έχει
Δύο 24ωρα απέμειναν έως την εκπνοή της προθεσμίας για τις αιτήσεις όσων επιθυμούν να λάβουν την κρατική επιδότηση καυσίμων.
Την ερχόμενη Παρασκευή, 10/6, η σχετική πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης σταματά να δέχεται αιτήσεις. Πιθανότατα, το Fuel Pass 2 έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες να το αντικαταστήσει. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, όπως επίσης και αν αυτή η επιδότηση θα συνεχιστεί με τα ίδια δεδομένα ή διαφοροποιημένη.
Οι πολίτες είναι στα «κάγκελα». Οι μετακινήσεις τους έχουν μετατραπεί σε Γολγοθά, αφού οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευτεί και το κράτος με το να μοιράζει ψίχουλα πιστεύει ότι έχει λύσει ένα πρόβλημα με πολλές προεκτάσεις. Η παρέμβαση στους λογαριασμούς του ρεύματος έχει δρομολογηθεί με το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Power Pass στις 14 Ιουνίου, ωστόσο οι πληροφορίες για ένα νέο «Fuel Pass» είναι… γενικές και αόριστες!
Οι οριζόντιες μειώσεις φόρων δεν βρίσκονται καν στο τραπέζι. Ο μόνος τρόπος για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι ελάχιστες επιδοτήσεις που δεν καλύπτουν παρά μόνο 1 ή δύο ημέρες διαδρομών.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass
- Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
- Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας
- Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing
Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.
Τα ποσά ανά περιοχή
Προβλέπεται ποσό ενίσχυσης 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:
- Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
- 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα