Οι Γερμανοί κλείνουν οριστικά την Πίτσος και την κάνουν για Τουρκια – Ανήμπορη η κυβέρνηση να βοηθησει τους εργαζόμενους

Λίγες μέρες μετά τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστασης του 1821, 200 εργαζόμενοι της Πίτσος μένουν στον δρόμο γιατι οι Γερμανοί αποφάσισαν να μετακομίσουν το εργοστάσιο στην Τουρκια.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους Επιστολή σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, τους ζητούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστορικού εργοστασίου, όμως κυβέρνηση και Γεωργιαδης δεν φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν κάτι ώστε να σταματήσει το λουκέτο.

Η επιστολή τιτλοφορείται «Έσβησαν οι μηχανές της Pitsos» και οι εργαζόμενοι θυμίζουν στον πρωθυπουργό ότι έπεσαν «οι τίτλοι τέλους» στο εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα, «ενός εργοστασίου που δημιουργήθηκε 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζεται: «Η Pitsos είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών. Δεν υπάρχει οικογένεια στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά που κάποιο μέλος της, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες, να μην έχει εργαστεί στην Pitsos».

Να θυμίσουμε ότι ήδη στην ελληνική αγορά κυκλοφορουν προϊόντα Πίτσος φτιαγμένα στην Τουρκια.

Θυμίζουν επίσης στο πρωθυπουργό ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς όλους τους φορείς, κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του την αγωνία των εργαζομένων. Άφησαν στην τύχη τους τούς εργαζομένους, καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60.000.000 ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της ελληνικής κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Καταλήγοντας στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι της Pitsos θέτουν εαυτούς στη διάθεση του πρωθυπουργού για διευκρινίσεις με στοιχεία και αποδείξεις, και προσθέτουν: «Γνωρίζοντας τις προσπάθειές σας για επενδύσεις και ανάπτυξη, σας ζητούμε έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζομένους της Pitsos. Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσιο με 156 έτη παρουσία, που έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την ελληνική οικονομία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.