Ο συγγραφέας του ”The Great Reset” Κλάους Σβαμπ, απειλεί τους… συνομωσιολόγους.
Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε ο ιδρυτής του φόρουμ του Νταβός και συγγραφέας του βιβλίου ”The Great Reset” – ελληνιστί ”Η Μεγάλη Επαναφορά”, Κλάους Σβαμπ, σε άρθρο του σε ελβετική εφημερίδα. Ο λόγος είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν γύρω από το βιβλίο του και τον όρο GREAT RESET.
https://vimeo.com/503509408
Ο συγγραφέας του βιβλίου που πρόσφατα είδαμε να κοσμεί το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενοχλείται, διότι το βιβλίο του δεν εκλαμβάνεται ως ανάλυση των επακολούθων του κορωνοϊού, αλλά ως συνταγή για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου τυραννικού υπερκράτους.
Ο 82χρονος Σβαμπ προειδοποίησε για τις θεωρίες συνομωσίας που μολύνουν την κοινωνία και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη για οτιδήποτε θεωρείται κατεστημένο, είτε μιλάμε για τις ελίτ είτε για τα κόμματα είτε για τους θεσμούς. Είναι ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία. Για να τις αντιμετωπίσουμε, είπε, δεν πρέπει να εστιάζουμε στα συμπτώματα αλλά στην αιτία.
Το βιβλίο «COVID-19: THE GREAT RESET» εκδόθηκε λίγο μετά την πρώτη κορύφωση της του κορωνοϊού, τον Ιούλιο του 2020. Ο πρόλογος αναφέρει ότι μια κανονική κατάσταση δεν πρέπει και δεν θα ξανασυμβεί ποτέ.
«Πολλοί από εμάς ανησυχούν για το πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό», γράφει ο Σβαμπ. «Η σύντομη απάντηση είναι: Ποτέ! Τίποτα δεν θα επαναφέρει ποτέ την «θραυσμένη» αίσθηση της κανονικότητας που επικρατούσε πριν από την κρίση, επειδή η πανδημία του κορωνοϊού σηματοδοτεί ένα θεμελιώδες σημείο καμπής στην παγκόσμια ανάπτυξή μας».
Ο Σβαμπ θεωρείται υπέρμαχος του λεγόμενου «καπιταλισμού των μεριδιούχων». Ως εκ τούτου, μια εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κάλυψη των αναγκών όλων των ενδιαφερομένων μερών της: πελάτες, μέτοχοι, εργαζόμενοι, συνεργάτες, η κοινότητα και ακόμη και η κοινωνία στο σύνολό της. Περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές πτυχές θα «αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη βιώσιμη δημιουργία αξίας».
Ο βασικός σκοπός των εταιρειών είναι «δεν είναι πλέον μόνο μια αχαλίνωτη επιδίωξη του οικονομικού κέρδους.»
Ο Σβαμπ είναι επίσης ένας από τους υποστηρικτές των υπερανθρωπιστικών ιδεών: «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα οδηγήσει σε μια συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής ταυτότητάς μας», είπε σε μία ομιλία του ο Σβαμπ, το 2019 στο Συμβούλιο του Σικάγο για τα Παγκόσμιες Ζητήματα.