Ανοίγει το πρώτο μουσείο… αιδοίου στον κόσμο

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον γυναικείο κόλπο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στη Βρετανία.
Η έδρα του θα είναι το Λονδίνο ενώ αναμένεται να δεχτεί το κοινό για πρώτη φορά στις 16 Νοεμβρίου. Για την κατασκευή του συγκεντρώθηκαν 50.000 λίρες έπειτα από τη διεξαγωγή crowdfunding.
Στόχος των ιδρυτών είναι να παρέχει εκπαίδευση και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την υγιεινή του αιδοίου αλλά και να ανατρέψει τα ταμπού που συνδέονται με αυτό.
Παγκοσμίως χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο στον κόσμο που θα είναι αφιερωμένο στην γυναικεία ανατομία».
Στο μουσείο θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια και άλλες διοργανώσεις σχετικά με τον γυναικείο κόλπο.
Την ιδέα για την ανέγερσή του είχε η επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων, Φλόρενς Σρέχτερ η οποία το 2017 αποφάσισε να κάνει πράξη την ιδέα της παίρνοντας αφορμή από ένα μουσείο ειδικά αφιερωμένο στον φαλλό που βρίσκεται στην Ισλανδία.
«Πρόκειται για ένα υπέροχο σημείο του γυναικείου σώματος. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να διαδοθεί το μήνυμα πως δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο ή προσβλητικό αναφορικά με τα τμήματα αυτά του γυναικείου σώματος», υπογράμμισε η Σρέχτερ.
Το μουσείο συνεργάστηκε με το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων προκειμένου να διευκρινίσει όλα τα ζητήματα σχετικά με τα εκθέματα και το γυναικείο σώμα.
Η Ζόε Γουίλιαμς, που έχει αναλάβει το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση για το νέο εγχείρημα, δήλωσε στο BBC: «Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από τον αριθμό των πολιτών που μας λένε πόσο καλή ιδέα είναι».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλα τα φύλα καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επικεφαλής του «δεν είναι γυναίκα όποιος έχει κόλπο και δεν έχει κάθε γυναίκα κόλπο».

Η πρώτη έκθεση που θα αρχίσει στις 16 Νοεμβρίου θα αφορά κάποιους μύθους σχετικά με τον κόλπο και θα προτείνει τρόπους για να τους αφήσουμε πίσω.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.