Η επικίνδυνη προπαγάνδα της “ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ”

Λουκάς Καβακόπουλος (fb)

Βλέποντας την ομιλία στο βίντεο που παραθέτω στο τέλος (που για κάποιο λόγο το facebook δεν ανοίγει*) θυμήθηκα κάτι που υποστηρίζω εδώ και χρόνια.
Αν και είμαι άνθρωπος με ιδιαίτερα θετική σκέψη και ενθουσιασμό – το ξέρουν καλά όσοι με γνωρίζουν – θεωρώ ότι αυτή η “μόδα” της με-το-ζόρι-“Θετικής Σκέψης” είναι όχι απλώς ψέμα και κακό νεοφιλελεύθερο μάρκετινγκ, αλλά και ένας επικίνδυνος τρόπος προπαγάνδας. Το εντοπίζει καλά η ομιλήτρια στο βίντεο: “Δεν φτάνει που είσαι δυστυχισμένος, ΦΤΑΙΣ που είσαι δυστυχισμένος”.

Με άλλα λόγια, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι “δεν πειράζει που είσαι αμόρφωτος, ανεκπαίδευτος, απροετοίμαστος, φτωχός, χωρίς μέσα και δυνατότητες, στόχος βιασμών και εκμετάλλευσης – εσύ πρέπει να σκέφτεσαι θετικά, και να τα δέχεσαι όλα για να πας παρακάτω”.

Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που κατάστρεψε πολλούς Έλληνες. Τους ώθησε σε ανοίγματα χωρίς σχεδιασμό, σε δράση χωρίς σκέψη, στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς ισορροπίες, σε ζωές που οδηγήθηκαν στο χάος και σε γενιές που δεν έχουν στη χώρα τους “στον ήλιο μοίρα”. Αμέτρητες περιπτώσεις γνωρίζω προσωπικά, το ίδιο φαντάζομαι και όλοι μας.

Οφείλουμε να τον αλλάξουμε. Όχι φυσικά με το να πάμε από την άλλη πλευρά και να “σκεφτόμαστε μίζερα” αλλά με το ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις.

ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ! Τίποτα λιγότερο, χωρίς κανένα περιορισμό και χωρίς κανένα πρόσημο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.