Σε πολλές εταιρίες, ανάλογα και με τη χώρα προέλευσης βέβαια, η υπό δοκιμή εργασία ενδέχεται να αποφέρει από ψίχουλα έως και ένα φιλότιμο μεροκάματο.
Στις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες των ΗΠΑ ωστόσο ο ρόλος των ασκούμενων υπαλλήλων κάθε άλλο παρά… ταπεινός είναι. Οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους προκειμένου να βρουν και να κάνουν «δικό» τους ένα νέο ταλέντο, με την πρακτική άσκηση να θεωρείται εξαιρετικά πολύτιμη σε αυτό το επίπεδο.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Glassdoor, της μεγάλης εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων και ανεύρεσης εργασίας, ο μηνιαίος μισθός ενός τέτοιου ασκούμενου στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσει έως και τα 8.500 δολάρια (8.000 ευρώ)!
Βάσει αυτών των στοιχείων, οι 10 εταιρίες που πληρώνουν πιο αδρά τους υπαλλήλους για να κάνουν το «αγροτικό» τους είναι οι εξής (στις φωτογραφίες αναφέρονται τα ποσά):
10. Groupon
Το μεγαλύτερο site ημερήσιων προσφορών στον κόσμο, το οποίο αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά τον Αύγουστο του 2015, ύστερα από πέντε χρόνια δραστηριοτήτων. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2008 στο Σικάγο και έχει εξαπλωθεί σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει 41.7 δισεκατομμύρια πελάτες και πάνω από 200 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες.
9. Uber
Πρόκειται για τη γνωστή εφαρμογή που απευθύνεται σε smart phones και tablets, μέσω της οποίας μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ταξί, παρέχοντας υπηρεσίες μετακίνησης στους πολίτες.
8. Nest
H εταιρία σχεδιασμού και κατασκευαστής «έξυπνων» οικιακών συσκευών, την οποία εξαγόρασε η Google πριν από τρία χρόνια αντί 2,34 δισ. ευρώ. Ορισμένα από τα προϊόντα της είναι ένας «έξυπνος» θερμοστάτης που μαθαίνει τις περιβαλλοντικές θερμοκρασίες και τις συνήθειες του χρήστη του, ανιχνευτές καπνού κ.α. Οι συσκευές συνδέονται με Android και iOS συσκευές ώστε να προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους παραπάνω επιλογές.
7. Microsoft
Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις για την κολοσσιαία εταιρία λογισμικού, που εδώ και 42 χρόνια επεκτείνεται διαρκώς.
6. Walmart eCommerce
Πρόκειται για το ψηφιακό παρακλάδι της Walmart, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1962 με έδρα το Αρκάνσας των ΗΠΑ και έχει φτάσει να διαχειρίζεται 11.600 καταστήματα σε 28 διαφορετικές χώρες, τα περισσότερα εκ των οποίων Σούπερ Μάρκετ. Θεωρείται ο μεγαλύτερος εργοδότης παγκοσμίως με σχεδόν 2,2 εκατ. υπαλλήλους, καθώς η Νο 1 εταιρία σε έσοδα, σύμφωνα με τη λίστα του Fortune για το 2016. Η Walmart eCommerce παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα για ηλεκτρονικά ψώνια, «οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της.
«Έχουμε ορισμένα από τα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, τα οποία επεξεργάζονται νέες ιδέες, που θα ασκήσουν μεγάλη επιρροή. Είστε έτοιμοι για την πρόκληση (;)», είναι το ερώτημα που απευθύνεται, σε περίοπτη θέση, στον επισκέπτη του site.
5. NEC Labs America
Είναι η ερευνητική εγκατάσταση της κολοσσιαίας εταιρίας NEC που επικεντρώνεται στην τεχνολογική έρευνα και τη συμβατότητα των προϊόντων με τις αρχές της αγοράς. Τον Απρίλιο του 2011 το εργαστήριο της κατάφερε να στείλει πάνω από 100 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, μέσω μιας ενιαίας οπτικής ίνας τον Απρίλιο του 2011, δημιουργώντας τότε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. [8]
4. Linkedin
Το γνωστό Κοινωνικό Δίκτυο, που εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης όλων των επαγγελματιών, με τα online βιογραφικά και τις αγγελίες εργασίας.
3. Facebook
Από το 2004 που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να γίνει… δισεκατομμυριούχος, η ετησία αύξηση των εσόδων δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 37%.
2. Pinterest
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ο καθένας μπορεί να μοιραστεί – να «καρφιτσώσει» φωτογραφίες και εικόνες.
1. Dropbox
Πρόκειται για μια εφαρμογή αποθηκευτικού νέφους ή με άλλα λόγια μια υπηρεσία που επιτρέπει την αποθήκευση, τον συγχρονισμό και την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών που ο χρήστης έχει επιλέξει να συνδέσει στο λογαριασμό του.
* Στην 11η θέση βρίσκεται η Google με 6,600 δολάρια και πιο κάτω μαζί η Apple, το Twitter και η Yahoo με 6,333 δολάρια.