Ο Φασισμός και η ατομική ευθύνη…

Λ.Καβακόπουλος

Ο φασισμός, οι νεοναζί, βρίσκονται μπροστά μας για ακόμη μια φορά, και χτυπούν εκεί που βρήκαν το πιο ευαίσθητο σημείο: στους νέους, στα παιδιά.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι φταίμε και εμείς για αυτό που συμβαίνει.

– Φταίμε κάθε φορά που βάζουμε το συναίσθημα πάνω από τη λογική.
– Κάθε φορά που παρασερνόμαστε από τα εύκολα ψέματα, που χαϊδεύουν τις πεποιθήσεις και τους εγωϊσμούς μας, και δεν αναζητούμε την αλήθεια, που βγαίνει μόνο αν ψάξουμε και ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ όλες τις απόψεις.
– Κάθε φορά που ζητάμε τα πάντα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωή είναι αμοιβαίες υποχωρήσεις.
– Κάθε φορά που βάζουμε την “ιδεολογία” πάνω από τη Δικαιοσύνη.
– Κάθε φορά που κατηγορούμε τη Δημοκρατία και τους Νόμους, αντί να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη της εφαρμογής τους, όχι η ύπαρξή τους, που είναι δώρο προς τον Άνθρωπο.
Κάθε φορά που θυσιάζουμε τα πάντα για το “προσωπικό συμφέρον” και ξεχνάμε ότι αν οι γύρω μας ζούνε σε μια κόλαση, θα ζούμε και εμείς σε μια κόλαση.

Η βάση για να λειτουργεί μια κοινωνία, είναι να υπάρχει αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Κάθε φορά που το ξεχνάμε, απλά ανοίγουμε το δρόμο προς τη ζούγκλα, προς την απανθρωπιά, και προς το “δίκαιο του ισχυρότερου”, που δεν είναι καθόλου μα καθόλου δίκαιο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.