Εμφύτευμα επιτρέπει σε παράλυτους να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές απλά με τη σκέψη τους

Ο οργανισμός BrainGate αναπτύσσει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή τεχνολογία που καθιστά εφικτή την χρήση smartphones και tablets από ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς μπορούν να μετακινούν τον κέρσορα απλά με τη σκέψη τους.

Η τεχνολογία περιλαμβάνει έναν μίνι αισθητήρα που καταγράφει τη νευρική δραστηριότητα των ασθενών μέσω του κινητικού φλοιού τους, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιεί, διαχειρίζεται και εκτελεί τις εκούσιες κινήσεις του ανθρώπου. Αυτά τα σήματα αποκρυπτογραφουνται από το λογισμικό και μετατρέπονται σε οδηγίες για το σύστημα ελέγχου.

Χάριν σε αυτό το σύστημα, τρεις παράλυτοι εθελοντές κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το Google Nexus 9 για να στείλουν email, να κάνουν chat, να streamάρουν μουσική, να μοιραστούν videos, να σερφάρουν στο Internet, αλλά και να πραγματοποιήσουν online αγορές.

Όπως αναφέρει ο Dr. Jaimie Henderson, νευροχειρούργος του Stanford University:

«Εδώ και πολλά χρόνια, ο οργανισμός BrainGate εργάζεται επάνω στην εξέλιξη της νευροεπιστήμης και της νευρομηχανικής με σκοπό να δώσει στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις κινητικές ικανότητες τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται συσκευές απλά με τη σκέψη τους. Σε αυτή την μελέτη εκμεταλλευτήκαμε την τεχνογνωσία μας για να αποκαταστήσουμε αυτή την ικανότητα για να διαχειρίζονται τις ίδιες καθημερινές τεχνολογίες όπως πριν τη χάσουν. Ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο να τους βλέπουμε να εκφράζονται ή απλά να βρίσκουν ένα τραγούδι που ήθελαν να ακούσουν»

Είναι εξίσου εντυπωσιακή και η ταχύτητα απόκρισης της τεχνολογίας. Οι εθελοντές μπορούσαν να εκτελέσουν έως και 22 ενέργειες point-and-click μέσα σε 1 λεπτό ή να γράψουν 30 χαρακτήρες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Πολύ ευχάριστη είδηση, αρκεί να μη μείνει και αυτή η τεχνολογία ξεχασμένη σε κανένα συρτάρι.

https://www.engadget.com/2018/11/23/brain-implant-lets-paralyzed-people-turn-thoughts-into-text/

techgear

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.