O υπνωτισμός και οι…ναζί

Μου έστειλε φίλος ένα ενδιαφέρον σημείωμα που αξίζει να διαβάσετε:

Μερικοί δεν γνωρίζουν ότι έχω σπουδάσει και ψυχολογία και έχω μελετήσει αρκετά εγκληματολογία.

Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και με την ύπνωση, έχω εκπαιδευτεί με cd Hemi-Sync του Monroe Institute και παρόμοια… και κάποια άγνωστα. Κατ’ αρχάς, υπενθυμίζω ότι ο Υπνωτισμός είναι υπαρκτός (παρά το “ομιχλώδες” του), χρησιμοποιείται και για καλό πχ ιατρικά για φυσική αναισθησία, μαζί με τις κατάλληλες διατυπώσεις για αλλαγή συνηθειών, ανάπτυξη δεξιοτητων, κλπ

Αλλά δεν χρησιμοποιείται μόνο για καλό. Ψάχνοντας την ιστορία του Υπνωτισμού, βρήκα ότι οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τον Υπνωτισμό για κακό σκοπό, για να δημιουργούν υποχείρια, υπάκουα ανδράποδα.

Το μαγνητικό ρεύμα που υπάρχει σε μερικές σχολές υπνωτισμού, ή ζωικός μαγνητισμός, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει να είναι αντιληπτό σαν ηλεκτρισμός 9V+ στο δέρμα (είναι ξεκάθαρα αντιληπτό και μάλιστα ενοχλητικό ρεύμα), οι υπνωτιστές των Ναζί τον παρουσίαζαν ως… ηλεκτρισμό από πνεύματα Αγγέλων, Αγίων, Θεοτήτων, ακόμα και εξωγήινων οντοτήτων, έλεγαν ότι είναι μέντιουμ – πνευματιστές, έκαναν τις… “προφητείες” τους και έτσι περνούσαν τις ιδέες τους και χειρίζονταν τα υποχείρια. Φαντάζεστε την εκπληξή μου, όταν βρήκα αυτό το κλιμάκιο… των δήθεν “μυστικιστών” Ναζί, που ειναι εγκληματίες υπνωτιστές, στην σημερινή Ελλάδα του 2010 και του 2020.

Αφού αποκρύπτουν ότι αυτό είναι φαινόμενο του Υπνωτισμού, και λένε οτι είναι… “από πνεύματα” τότε είναι υπνωτισμός με κακό σκοπό. “Σκάβοντας” περισσότερο, βρήκα ότι με αυτή τη κακή χρήση του Υπνωτισμού κάνουν στρατολόγηση σε εγκληματική οργάνωση. Μαντέψτε το κόμμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.