Τα λάθη στη σχέση είναι σαν το αλατοπίπερο στο φαγητό. Δεν γίνεται να λείπει, αλλά θέλει προσοχή στην ποσότητα. Εφόσον κανένας δεν είναι τέλειος, πάντα θα συμβαίνουν πράγματα που μπαίνουν στην κατηγορία των λαθών και που μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα αλλάξουμε σαν στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το παρακάνουμε και όταν θέτουμε τη σχέση μας συνέχεια σε κίνδυνο. Ακόμα και όταν το κάνουμε ασυναίσθητα, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να παραδεχτούμε τις κοτσάνες που κάνουμε και δημιουργούμε πρόβλημα στον άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή μας.
- Ζηλεύουμε παθολογικά. Το κεφάλαιο ζήλια είναι τεράστιο και καθένας το αντιμετωπίζει με πολύ διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν νιώθουν τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν θέλουν, εκείνοι που νιώθουν ένα τσίμπημα αλλά δεν θα πεθάνουν κιόλας και οι τρελοί. Αυτοί που τους λες ‘πάω να πετάξω τα σκουπίδια’ αλλά πετάγεσαι και για τσιγάρα και θεωρούν ότι πρόλαβες να κάνεις παράλληλη σχέση μέσα σε 5 λεπτά. Εσύ μπορεί να αντέχεις να ζεις με αυτό, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι και, κυρίως, αυτό οδηγεί πολύ γρήγορα τη σχέση σε φθορά και ο άλλος σε αποχαιρετά πριν πεις κύμινο.
- Δεν λέμε αυτό που σκεφτόμαστε. Προς Θεού, δεν εννοούμε να αποκαλύπτεις την παραμικρή σκέψη που υπάρχει στο μυαλό σου, ούτε να γινόμαστε προσβλητικοί επειδή θεωρούμε ότι η σύντροφός μας δείχνει χάλια σε αυτό το φόρεμα. Όταν όμως είσαι στρείδι και δεν εξωτερικεύεις ποτέ όλα όσα σε ενοχλούν, πώς θα καταλάβει και ο άλλος ποιο είναι το πρόβλημα; Κάπως έτσι μετά συσσωρεύουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα και γίνεται το μπαμ που δεν έχει επιστροφή.
- Βάζουμε τον άλλο πάνω από εμάς. Φυσικά και είναι σημαντικό να αγαπάς πολύ έναν άνθρωπο, να τον φροντίζεις και να σε ενδιαφέρει το καλό του, αλλά πρώτα είσαι εσύ, οι ανάγκες σου, η υγεία σου, η ευεξία σου και το τι χρειάζεσαι στην εκάστοτε φάση της ζωής σου. Όταν εσύ είσαι γερός και δυνατός, μπορείς να είσαι και σε θέση να αγαπήσεις εξίσου πολύ το σύντροφό σου.
- Τα παίρνουμε όλα πολύ στα σοβαρά. Έχουμε αυτήν την τάση να τα βλέπουμε όλα απαισιόδοξα, να είμαστε πεσμένοι και να μιλάμε για όλα πολύ σοβαρά. Αυτό είναι κάτι θεμελιώδες στην ανθρώπινη προσωπικότητα και δεν αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Από την άλλη όμως, το χιούμορ είναι ζωτικό στοιχείο, κυρίως για εμάς τους ίδιους, και μετά για την ποιότητα της σχέσης μας. Το γέλιο δημιουργεί καλύτερη ατμόσφαιρα και μας αποτρέπει από το να ασχοληθούμε σοβαρά με ασήμαντα θέματα.
- Δεν αγγιζόμαστε. Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού δεν είναι μόνο το σεξ. Εντάξει, το σεξ είναι το Α και το Ω αλλά μπορούμε να εκδηλώσουμε την τρυφερότητα και το νοιάξιμό μας με πολλούς τρόπους. Με ένα ζεστό χάδι, με λίγα φιλάκια, με μία αγκαλιά μετά από δύσκολη μέρα. Αυτά κρατούν δύο ανθρώπους κοντά σε συναισθηματικό επίπεδο.
- Δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Πώς θα λειτουργήσει ουσιαστικά μία σχέση όταν δεν τολμάμε να παραδεχτούμε πράγματα στον ίδιο μας τον εαυτό; Δεν πρόκειται κανένας να έρθει να μας σώσει από τα υπαρξιακά μας προβλήματα, ούτε και θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Ξεκινάμε από μία ειλικρινή αφετηρία ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν στη σχέση μας.
…
Πηγή: https://www.in.gr