Οι 10 χώρες με τους περισσότερους θανάτους βρεφών (βίντεο)

Πάνω από 100.000 βρέφη χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σαν αποτέλεσμα των ένοπλων συγκρούσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον πλανήτη. Αυτό ανέφερε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children που παρουσιάστηκε την Παρασκευή τη Γερμανία.

Το Αφγανιστάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, το Μάλι, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη είναι οι δέκα χειρότερες περιοχές για να γεννηθεί ένα παιδί σύμφωνα με την έκθεση.

Μόνο σε αυτές τις χώρες χάθηκαν 55.000 βρέφη το διάστημα από το 2013 ως το 2017. Ο αριθμός ανεβαίνει στις 870.000 αν αναζητήσουμε τα θύματα ως 5 ετών.

Η επικεφαλής της ΜΚΟ «Save the Children» Ελεν Θορνινγκ Σμιτ αναφέρει_: _

_«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι ο πόλεμος έχει μετακινηθεί σε αστικές περιοχές. Βλέπουμε σκόπιμη στόχευση ακόμα και σχολείων ή νοσοκομείων. Βλέπουμε επίσης την άρνηση της ανθρωπιστικής πρόσβασης, με απλά πράγματα όπως τα τρόφιμα και το νερό και οι υπηρεσίες υγείας, ως ένα τακτικό μέσο για να κερδηθούν οι πόλεμοι. Βλέπουμε όμως ότι οι πόλεμοι είναι πιο παρατεταμένοι, διαρκούν περισσότερο. _

Δείτε τον πόλεμο της Συρίας. Διαρκεί περισσότερο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και όταν ένας πόλεμος διαρκεί τόσο καιρό και τα παιδιά ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, θα υποφέρουν επίσης από την πλήρη κατάρρευση των υπηρεσιών. Αυτό ακριβώς βλέπουμε. Τα παιδιά φυσικά και σκοτώνονται από βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές, αλλά υπάρχουν και πολλά παιδιά που υποφέρουν από τον έμμεσο αντίκτυπο του πολέμου».

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, που πραγματοποιείται στο Μόναχο. Σύμφωνα με αυτήν, το 18% των παιδιών του κόσμου, περίπου 420 εκατομμύρια παιδιά, ζούσαν το 2017 σε εμπόλεμες περιοχές. Ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά 30 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

euronews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.