Αιδοιoπλαστική: Ποιες Ελληνίδες την επιλέγουν και πότε την κάνουν

Ποιο είναι το κίνητρο για την αιδιοπλαστική, ποιες είναι οι ηλικίες των ενδιαφερομένων Ελληνίδων γυναικών που επιθυμούν total make over στην ευαίσθητη περιοχή και πώς αντιδρούν οι σύντροφοι τους στην επέμβαση που δεν θεωρείται πλέον ταμπού

Η αιδoιοπλαστική ως επέμβαση υπάρχει στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής αρκετά χρόνια, αλλά λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής που εφαρμόζεται υπάρχει μία συστολή, ένα ταμπού για το ζήτημα αυτό. Ωστόσο η επέμβαση με τα χρόνια απενοχοποιείται όλο και περισσότερο και εντάσσεται στη ζωή της σύγχρονης Ελληνίδας. Γενικότερα οι αιδoιοπλαστικές στην σύγχρονη κοινωνία έχουν ένα κομμάτι αρκετά μεγάλο και όσο περνάει ο καιρός η επέμβαση όλο και περισσότερο εντάσσεται στις αισθητικές ανησυχίες των γυναικών.

Οι ενδοιασμοί των γυναικών

Ενδοιασμοί υπάρχουν όσον αφορά την περιοχή και συνακόλουθα την επικοινωνία με τον γιατρό. Η ασθενής μπορεί να νιώθει κάποιον ενδοιασμό στο να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα  οπότε αυτό που παρατηρείται σήμερα είναι ότι υπάρχει μία κάμψη των ενδοιασμών διότι υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση όσον αφορά αυτό το κομμάτι των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής.

Θέμα ταμπού

Η αιδιοπλαστική ήταν θέμα ταμπού και πολλές φορές ακόμη εξακολουθεί να είναι θέμα ταμπού, βεβαίως αυτό κάμπτεται με την πάροδο του χρόνου. Γενικώς υπάρχει μία απενοχοποίηση απέναντι στο ανθρώπινο σώμα, όσο πιο ελεύθερος νιώθει ένας άνθρωπος τόσο πιο φιλικά αισθάνεται με το σώμα και ασχολείται με περιοχές που πατροπαράδοτα θεωρούνται ταμπού. Το ταμπού ξεπερνιέται με τα χρόνια, ο ενδοιασμός αυτός απέναντι σ’αυτή τη διαδικασία όλο και υποχωρεί με αποτέλεσμα να ασχολούμαστε αισθητικά και με την περιοχή αυτή. Βεβαίως το θέμα όσον αφορά τις αιδoιοπλαστικές δεν είναι μόνο αισθητικό, πολλές φορές είναι λειτουργικό, πολλές ανατομικές δυσμορφίες οι οποίες χρήζουν επεμβάσεων, προκαλούν προβλήματα και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των γυναικών, γι΄ αυτό πολλές φορές μία αιδoιοπλαστική δεν είναι μόνο αισθητική επέμβαση, είναι αμιγώς επανορθωτική επέμβαση και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για μία γυναίκα.

Ο ρόλος του συντρόφου στην επιθυμία της γυναίκας να επέμβει στην ευαίσθητη περιοχή

Στην περίπτωση αυτή εισέρχεται ο παράγοντας της υγείας που υπάρχει στη σχέση των δύο συντρόφων. Σαφέστατα πρέπει να υπάρχει μια σωστή επικοινωνία της όλης επέμβασης, να εξηγήσουμε στον σύντροφο ποιοι είναι οι σκοποί της επέμβασης, ποια η σκοπιμότητα πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει ένα λειτουργικό ζήτημα που προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα της γυναίκας, όπως πόνο στην περιοχή ή λοιμώξεις και ευρύτερα δυσφορία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον σύζυγο ότι αυτές οι επεμβάσεις λειτουργούν λυτρωτικά απέναντι στη γυναίκα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής της, και μοιραία βελτιώνουν και την ποιότητα της δικής του ζωής και της σχέσης που έχει με την σύντροφό του.

Μάλιστα πολλές φορές η ασθενής επιλέγει το σχήμα του αιδοίου που επιθυμεί, στο μέτρο του εφικτού -αρκετές γυναίκες έρχονται στη κλινική με φωτογραφίες αιδοίων ζητώντας το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς πάντα αυτό να είναι εφικτό.

Ποιες Ελληνίδες επιλέγουν την επέμβαση 

Αιδoιοπλαστική μπορεί να κάνει μία γυναίκα διότι το λειτουργικό πρόβλημα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων μπορεί να το έχει ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικού status και ανεξαρτήτως κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε αιδοιοπλαστική είναι ηλικίας από 25 έως 45.

Οι δυσμορφίες που αντιμετωπίζονται μπορεί να είναι ποικίλες και τα προβλήματα που δημιουργούν είναι πολυδιάστατα. Το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργούν σε μία γυναίκα τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου μπορεί να προκαλούν αφόρητο πόνο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βάλει παντελόνια, να μην μπορεί να καθίσει σε καρέκλα ή οι ανατομικές δομές να δημιουργούν διάφορες κρύπτες και να προκαλούν λοιμώξεις στην ευρύτερη περιοχή, είτε στον κόλπο είτε στο ουρογεννητικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όπως οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την ευρύτερη εικόνα τους ως δείγμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, έτσι και στη γενετήσια περιοχή πρέπει να δείχνουν την ίδια προσοχή και να αντιμετωπίζουν χωρίς ταμπού τυχόν προβλήματα που τους ενοχλούν αισθητικά και δημιουργούν διάφορα προβλήματα ψυχολογικά, προσφεύγοντας στον πλαστικό χειρουργό για την αποκατάσταση προς το υγιές μίας δυσμορφίας. Σε αυτή εδώ την κατάσταση δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού διότι είναι ο οργανισμός μας, πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας σε όλα του τα σημεία. Δεν πρέπει να διακατεχόμαστε από ενδοιασμούς που μπορεί να υποβαθμίζουν την υγεία μας, την ψυχική ή την σωματική και να αποφεύγουμε να μπούμε σε μία συζήτηση ή σε μία ενδεχομένως επέμβαση η οποία θα μας βελτιώσει την υγεία, την σχέση με το άλλο φύλλο και γενικότερα την ζωή μας.

*O Ελευθέριος Δημητραδίου είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων πλαστικής χειρουργικής «Luxurious Medical Aesthetics and Plastic Surgery» – Κεντρική Κλινική Αθηνών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.