Οι ειδικοί «φωνάζουν»: Μέχρι και 200 προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Άλλο ένα «χτύπημα» για το ηλεκτρονικό τσιγάρο..

Η Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικής Περίθαλψης της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε πως έλαβε την τελευταία πενταετία 74 καταγγελίες για προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με το άτμισμα, σημειώνοντας πως τα 49 από αυτά κρίθηκαν ως «σοβαρά», καθώς οι ασθενείς εμφάνισαν καρδιακές διαταραχές, πόνους στον θώρακα και πνευμονία. Αλλά αυτά -φαίνεται πως- είναι μόνο τρία προβλήματα…

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εν λόγω υπηρεσία, τα προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μπορεί να είναι, τελικά, 200! Έτσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν τώρα ένα εθνικό σύστημα επιτήρησης, που θα καταγράφει όλες τις καταγγελίες, προκειμένου να εκτιμηθεί αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι.

Και αυτό, ενώ χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη έχουν απαγορεύσει τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει κάτι παρόμοιο, καθώς οι ειδικοί της υγείας «κατηγορούν» τις συσκευές για τη μυστηριώδη εξέλιξη των πνευμονικών παθήσεων. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, άλλωστε, 13 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από πνευμονική νόσο, που πιστεύεται ότι συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ 805 άτομα έχει αναφερθεί ότι υπέφεραν από κάποιου είδους ασθένεια στον πνεύμονα, που αποδόθηκε επίσης στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ένας γιατρός στο Όρεγκον, ο δρ Dean Sidelinger, είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν τώρα τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Παρακαλώ, σταματήστε. Αυτές είναι ουσίες που προκαλούν εθισμό».

Στη Μεγάλη Βρετανία, τώρα, οι γιατροί συστήνουν σε όλους όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, αν εμφανίσουν προβλήματα στην αναπνοή τους. Προς το παρόν, η έρευνα συνεχίζεται, με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας να επιμένει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 95% πιο ασφαλές από το κανονικό κάπνισμα. Εντούτοις, αυτή η κυβερνητική υπηρεσία συμφωνεί με το αίτημα για περαιτέρω έρευνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.