Iskanderkul Lake -Tajikistan:Η λίμνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο μακρινό Τατζικιστάν!(Κεντρική Ασία – Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου)

Η Ελλάδα μας είναι πολύ μεγαλύτερη από σύνορα… 

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά φεύγουμε και πάμε ανατολικά για να θαυμάσουμε ακόμα μία ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τοπία της διαδρομής μας είναι η ορεινή λίμνη Ισκαντέρ Κουλ («λίμνη του Μεγαλέξανδρου») που βρίσκεται στην οροσειρά Φαν. Πρόκειται για μια παγετώνια λίμνη σε υψόμετρο 2.200 μ. και στολίζει ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κεντρικής Ασίας.

Κεντρική Ασία – Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου

Ενα οδοιπορικό γεμάτο από ιστορικά μυστήρια και μύθους. Μια πορεία πάνω στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου και στον «δρόμο του μεταξιού». Στις εσχατιές του αρχαίου γνωστού κόσμου, εκεί όπου ο Ηρόδοτος τοποθετούσε την πατρίδα μυστήριων πληθυσμών και αλλόκοτων εθνών. Αυτή είναι η άγνωστη Κεντρική Ασία και σας καλούμε να την ανακαλύψετε μαζί μας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.