δημοσ θεσσαλονικησ

Σε αυτό το πλαίσιο έχω προγραμματίσει σειρά επαφών με κάθε νέο υπουργό στο χαρτοφυλάκιο του οποίου υπάρχουν θέματα της πόλης. Έχω έναν φάκελο για τον κάθε έναν, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις. Στην κορωνίδα αυτών βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Ο ΟΑΣΘ βελτιώθηκε – συμβάλαμε εμπράκτως – αλλά η κατάσταση απέχει αρκετά από το να αξιολογηθεί ως ικανοποιητική. Νέα οχήματα και νέοι οδηγοί είναι το απολύτως απαραίτητο βήμα. Από εκεί και πέρα, η αξιοποίηση του κτιριακού βιομηχανικού αποθέματος με κεντρική θέση αυτή της ΥΦΑΝΕΤ είναι στις δικές μας προτεραιότητες, όπως επίσης και η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων στην κυκλοφορία κατά την κατασκευή του fly over. Ειδικότερα για το κυκλοφοριακό απαιτούμε την ενίσχυση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης με περισσότερους τροχονόμους ως μια ελάχιστη προσωρινή βελτιωτική παρέμβαση μέχρις ότου ολοκληρωθεί το Μετρό και αναταχθεί ο ΟΑΣΘ. Διεκδικούμε την παραχώρηση των ακινήτων (οικοπέδων) της Νέας Παραλίας από την ΕΤΑΔ. Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε τρία μεγάλα project της Θεσσαλονίκης – Μουσείο Ολοκαυτώματος, νέα Τούμπα και ανάπλαση της ΔΕΘ – που πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς. Ό,τι μας έχει ζητηθεί για αυτά, εμείς το πράξαμε. Διεκδικούμε επιτάχυνση των διαδικασιών και άρση πιθανών εμποδίων γιατί για εμάς είναι έργα κομβικής σημασίας.

https://fb.watch/ly_p6J1crQ/

Κ.ΖΕΡΒΑΣ: 49 νέα λεωφορεία προσφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ.(ΒΙΝΤΕΟ)

“Mαζί και ενωμένες οι δυνάμεις”

«Προσδοκούμε ότι θα έχουμε καινούργια πρόσωπα και στόχος αυτής της συνέντευξης είναι να συγκροτηθούμε. Συζητάμε με όλους, έχουμε μια επαφή, δεν είναι ικανή συνθήκη για να φέρουμε συμμαχίες. Η άποψη μου είναι ότι δυνάμεις που έχουν την ίδια λογική πρέπει να κινηθούν μαζί και ενωμένες».

«Δεν θα επιδιώξω να κάνω συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι άσχημο τα κόμματα να μπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει της δικές της δυνάμεις και τα δικά της πιστεύω», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Ορφανός μίλησε και για το πράσινο και την δεντροκτονία, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, το τελευταίο διάστημα, και απάντησε πως είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα του η αύξηση του πρασίνου στην πόλη.

«Είναι προτεραιότητα μας με ειδικό σχεδιασμό να αυξήσουμε την παρουσία πρασίνου στην πόλη».

Όσον αφορά την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ο κ. Ορφανός διευκρίνισε:

«Δεν αισθάνομαι σιγουριά στον εκλογικό αγώνα, εκείνος που το κάνει αυτό υποτιμά τους αντιπάλους και εγώ δεν έχω υποτιμήσει ποτέ κανέναν. Άργησα να δηλώσω υποψηφιότητα γιατί κατά τη δική μου οπτική δεν επέτρεπαν οι συνθήκες να κάνει κανείς τέτοιους είδους κινήσεις. Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές σιγά σιγά ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται για την γειτονιά του».

Το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Αρχοντή και ο Σταύρος Καλαϊτζίδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, η υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Φεβρωνία Τύρη και ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Αρ. Φύλλου #980 – 01.07.2023

Click to access 980.pdf

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.