Ρωσο-τουρκική κρίση στην Συρία – Τεράστιες ενισχύσεις έστειλε η Τουρκία – Μόσχα: «Πάρτε τους πίσω» – Άγκυρα: «Όχι»!

Η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, προειδοποιώντας ότι «Έρχεται επίθεση που θα σαρώσει τα πάντα» κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ  των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών αυτήν την εβδομάδα στην τουρκική πρωτεύουσα, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε! 

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, η Τουρκία έχει περισσότερα από 68 σημεία ελέγχου (συμπεριλαμβανομένων 12 σημείων παρατήρησης, μερικά από τα οποία καταλήφθηκαν από τον συριακό στρατό), ενώ έχουν εισέλθει περισσότερα από 6.500 στρατιωτικά οχήματα, από άρματα μάχης μέχρι φορτηγά και 12.800 Τούρκοι στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας από τις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους!

Ενώ, πριν από αυτήν την ημερομηνία υπήρχαν περίπου 1.500 στρατιώτες, εκατό άτομα σε καθένα από τα 12 σημεία παρατήρησης.

Τους τελευταίους έξι μήνες η Τουρκία προχώρησε αθόρυβα στην αποστολή τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων, περισσότερου προσωπικού και από τους Ρώσους, τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς μαζί! Ειδικά τον τελευταίο μήνα αναπτύχθηκαν περισσότεροι από 5.000 προσωπικό, βασικά τεθωρακισμένα και ειδικών δυνάμεων.

Ουσιαστικά έχει θέσει υπό κατοχή την επαρχία, αφού ελέγχει και τις ισλαμικές ένοπλες οργανώσεις.

Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, «συζητήθηκε το ζήτημα της άμεσης απόσυρσης των βαρέων όπλων της Τουρκίας από το Ιντλίμπ και ορισμένες αλλαγές στην κατάσταση σχετικά με τις δραστηριότητες των τουρκικών σημείων παρατήρησης», δηλαδή η μείωσή τους ανέφερε η παναραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat (με έδρα το Λονδίνο).

Σύμφωνα με πηγές, η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση της Μόσχας να μειώσει τον αριθμό των τουρκικών σημείων παρατήρησης, αλλά εξέφρασε την προθυμία της να συζητήσει έναν μηχανισμό απόσυρσης μέρους των βαρέων όπλων της από το Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρωσική αντιπροσωπία παρουσίασε τις προτάσεις της, αλλά απορρίφθηκαν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.