Θρησκευόμενοι Εβραίοι ερμηνεύουν ως «τρία θεϊκά σημάδια» των Έσχατων Καιρών τρία γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Ισραήλ.
Το πρώτο σημάδι είναι η γέννηση μιας κόκκινης δαμάλεως (αγελαδίτσας).
Το δεύτερο σημάδι είναι ότι ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ψάρια στη Νεκρά Θάλασσα.
Το τρίτο σημάδι είναι ένα φίδι που γλίστρησε έξω από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.
Θρησκευόμενοι Εβραίοι υποστηρίζουν ότι και τα τρία αναφέρονται σε ιερές γραφές ως σημάδια ότι πλησιάζουν οι Έσχατοι Καιροί.
Το πρώτο σημάδι
Το «Ινστιτούτο του Ναού», ένας οργανισμός με έδρα τα Ιεροσόλυμα που προωθεί την ανοικοδόμηση του Εβραϊκού Ναού, ανακοίνωσε μέσω YouTube τη γέννηση της «πρώτης κόκκινης δαμάλεως εδώ και 2.000 χρόνια».
Στο βίντεο δείχνουν την αγελαδίτσα δίπλα στη μητέρα της και μια φωνή ακούγεται να λέει: «Μια τέλεια κόκκινη δάμαλις γεννήθηκε στη γη του Ισραήλ».
Η ιερή κόκκινη αγελάδα, που την αναζητούν οι Εβραίοι εδώ και δύο χιλιετίες, ονομάζεται στα εβραϊκά «πάρα αντούμα».
Η απόλυτα κόκκινη αγελάδα -δεν πρέπει να έχει ούτε μια τρίχα άλλο χρώμα- είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννηθεί και την επέλεγαν οι Εβραίοι ιερείς για μια ιδιαίτερη θυσία, χρησιμοποιώντας μετά στη στάχτη από το ολοκαύτωμά της για καθάρσεις.
Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, μόνο εννέα τέτοιες αγελάδες βρέθηκαν και θυσιάστηκαν από την εποχή του Μωυσή μέχρι την οικοδόμηση του Δεύτερου Ναού.
Η γέννηση και η θυσία μιας κόκκινης αγελάδας θα προηγηθεί της οικοδόμησης του τρίτου Εβραϊκού Ναού στο Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα.
Σημειώνουμε ότι στις ημέρες μας, εκεί που στην αρχαιότητα στεκόταν ο Ναός των Εβραίων έχουν οικοδομηθεί από τον μεσαίωνα ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ Άκσα, αμφότερα μουσουλμανικά.
Σύμφωνα με τις εσχατολογικές παραδόσεις, ο τρίτος εβραϊκός ναός θα οικοδομηθεί πριν την έλευση του Εβραίου Μεσσία, ωστόσο, ορισμένοι προτεστάντες θεολόγοι πιστεύουν ότι ο Τρίτος Ναός συνδέεται με την Ημέρα της Κρίσεως και τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.
Το «Ινστιτούτο του Ναού», αφού εξέτασε την αγελαδίτσα που γεννήθηκε σε φάρμα του, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για μια «βιώσιμη υποψήφια για τη βιβλική κόκκινη δαμαλίδα».
Βεβαίως το ίδιο είχαν πει για ακόμα δύο αγελαδίτσες, μία το 1997 και άλλη μία το 2002, οι οποίες τελικά δεν ήταν απόλυτα κόκκινες.
Η κόκκινη αγελαδίτσα δεν προέκυψε από «θαύμα». Το «Ινστιτούτο του Ναού» εισήγαγε αγελάδες της φυλής Ρεντ (κόκκινου) Άνγκους για να αναπαραχθούν στη γη του Ισραήλ, προσπαθώντας να πετύχει τη γέννηση μίας που θα είναι το ιερό ζώο «πάρα αντούμα».
Το δεύτερο σημάδι
Το δεύτερο αποκαλυπτικό σημάδι είναι η θέαση ψαριών στη Νεκρή Θάλασσα, η οποία εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι καθιστά τη ζωή αδύνατη στα νερά της.
Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρή θάλασσα, ή Θάλασσα Αραβά, κατά την Παλαιά Διαθήκη, ή Μπαχρ Λουτ (= θάλασσα του Λωτ) κατά τους Άραβες, ή Ασφαλτίτις λίμνη κατά τους αρχαίους Έλληνες, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ.
Έχει μήκος, από Βορρά προς Νότο 77 χλμ. και μέγιστο πλάτος 16 χλμ.
Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, (αρνητικό υψόμετρο), κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη, ενώ παρατηρείται σημαντική πτώση του επιπέδου στάθμης της, περίπου 1 μέτρο το χρόνο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των απορροών του Ιορδάνη ποταμού, αλλά και της έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η ονομασία της λίμνης ως Νεκρά θάλασσα όπως την αναφέρει και ο Παυσανίας, οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται.
Τούτο βέβαια οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Περιέχει αλάτι (χλωριούχο νάτριο – NaCl) σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας.
Στις όχθες της βρίσκονται δυο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, μια στο Ισραήλ και μια στην Ιορδανία, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα άλατα της λίμνης και παράγουν μαγνήσιο, καθώς και λιπάσματα βασισμένα σε κάλιο και άλλα προϊόντα. Έτσι η Νεκρά Θάλασσα δίνει ζωή σε ένα κατά βάση έρημο τόπο.
Η ύπαρξη αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα οφείλεται στο γεγονός ότι όταν στα αρχαία χρόνια η στάθμη του νερού ήταν πολύ πιο πάνω από την τωρινή και με την πάροδο πολλών χρόνων και με την εξάτμιση η αφαλάτωση οδήγησε σε μεγάλα ποσοστά αλατιού (24%) κάτι που κάνει και την επιπλευσιμότητά της πολύ «βαριά».
Αυτή η διαδικασία με την πάροδο των χρόνων έχει την ονομασία (όπως δόθηκε από τους επιστήμονες) Νόρεμ Ούστρουμ που σημαίνει «Αυξημένος Περιαλατισμός».
Στην παραλία της Νεκράς Θάλασσας υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και μοτέλ και μπαράκια, δεδομένου ότι η εμπειρία της κολύμβησης εκεί είναι μοναδική.
Λόγω των περιεχομένων αλάτων, το νερό της έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από αυτό της θάλασσας, που φθάνει περίπου το 1,162, συνεπώς μεγαλύτερη άνωση, μεγαλύτερη πλευστότητα, έτσι που μπορεί κανείς να επιπλέει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Κατά την Παλαιά Διαθήκη, τόσο η λίμνη αυτή όσο και η απόκρημνη κοιλάδα πέριξ αυτής ονομάζονται ομοίως Αραβά (θάλασσα Αραβά, κοιλάδα Αραβά).
Ωστόσο, ένας Ισραηλινός φωτορεπόρτερ, ο Νόαμ Μπεντεΐν (Noam Bedein), που αγωνίζεται για τη διάσωση και οικολογική προστασία της Νεκράς Θάλασσας ισχυρίστηκε ότι είδε ψάρια και άλλες μορφές ζωής σε καταβόθρες.
Ο Νόαμ Μπεντεΐν που ισχυρίστηκε ότι είδε ψάρια στη Νεκρή Θάλασσα
Το τρίτο σημάδι
Το τρίτο σημάδι είναι ένα φίδι, που ξεγλίστρησε από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, στο μέρος όπου προσεύχονται γυναίκες, στις 31 Οκτωβρίου.
Θρησκευόμενοι Εβραίοι έσπευσαν να γράψουν στο διαδίκτυο ότι το φίδι συμβολίζει ότι ζούμε σε «επικίνδυνους καιρούς» και ότι «προειδοποιηθήκαμε όλοι μας».
Δεν έλειψαν βεβαίως και εκείνοι που το συνέδεσαν με το «καταραμένο φίδι» που αποπλάνησε τους πρωτόπλαστους.
Δείτε το βίντεο με την κόκκινη αγελαδίτσα:
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)