Η πόλη της Γερμανίας που γέμισε με Ουκρανούς πρόσφυγες και λιποτάκτες

Η πόλη εκεί φιλοξενεί περίπου 4.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3.000 Ουκρανών προσφύγων και 800 αιτούντων άσυλο από διάφορες άλλες χώρες

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν στο πρώην αεροδρόμιο Tegel της Γερμανίας, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κατάλυμα για άσυλο.
Ωστόσο, οι συνθήκες διαβίωσης εκεί περιγράφονται ως «καταστροφικές» παρά το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν έναν λογαριασμό που κοστίζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε μέρα και τις τιμές ανά ενοικιαστή που ανταγωνίζονται τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.
Η πόλη εκεί φιλοξενεί περίπου 4.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3.000 Ουκρανών προσφύγων και 800 αιτούντων άσυλο από διάφορες άλλες χώρες.
Υποτίθεται ότι ήταν κέντρο υποδοχής, αλλά πολλοί άνθρωποι ζουν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης εδώ και χρόνια.
Τώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου επικρίνει την Κρατική Υπηρεσία Υποθέσεων Προσφύγων (LAF) για τη διαχείριση των καταλυμάτων, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά στη χώρα.
Το 2023 κόστισε 298 εκατ. ευρώ, που ανέρχεται σε περισσότερα από 800.000 ημερησίως.

Ένα τεράστιο ποσό 90 εκατομμυρίων ευρώ από αυτό το ποσό δαπανήθηκε για την ασφάλεια, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ 230 και 300 φύλακες ανά βάρδια.
Αυτό είναι το ένα τρίτο όλων των χρημάτων που δαπανώνται για τη στέγαση μεταναστών στις εγκαταστάσεις.
Σε μια συνέντευξη με τη Welt, μία υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού που μιλάει άπταιστα Ρωσικά και Ουκρανικά και επρόκειτο να απολυθεί μαζί με άλλους 400 υπαλλήλους, περιέγραψε «άθλιες» συνθήκες στο Tegel.
Υπηρετώντας ως μεταφράστρια, εργάστηκε σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης συγκρούσεων και της οργάνωσης διαφόρων πτυχών της καθημερινής ζωής στο κέντρο ασύλου.
Σημείωσε ότι η εγκατάσταση είναι βρώμικη και σέρνεται με κοριούς, τους οποίους πολλοί υπάλληλοι φοβούνται να φέρουν μαζί τους στο σπίτι.
Επιπλέον, είπε ότι το φαγητό είναι τρομερό, κάτι που είναι μια συνεχιζόμενη καταγγελία πολλών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.
Περιέγραψε επίσης εντάσεις μεταξύ του μαγειρικού προσωπικού και πολλών από τους ανθρώπους που ζουν στο κέντρο ασύλου.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.