Η στρατηγική καθρέφτης συνεπάγεται τη χρήση των ίδιων τύπων όπλων εναντίον παρόμοιων στρατιωτικών στόχων
Η Δύση, το ΝΑΤΟ, η μαριονέτα Ουκρανία… κλιμακώνουν χτυπώντας για 3η φορά Ρωσικό έδαφος…
Η Δύση δοκιμάζει τη στρατηγική υπομονή της Ρωσίας…
Η Ρωσία και ο Πρόεδρος Putin έχουν δείξει απαράμιλλη ψυχραιμία… αλλά τι θα συμβεί… εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται;
Η πρώτη πολεμική χρήση στη ρωσική ιστορία του βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Oreshnik
Η πρώτη πολεμική χρήση στη ρωσική ιστορία του βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Oreshnik στην επιχείρηση Yuzhmash στο Dnipropetrovsk προκάλεσε ένα κύμα φοβικών και ανησυχητικών δημοσιεύσεων στον δυτικό Τύπο.
Η Daily Mail υπολόγισε πόσα λεπτά θα χρειαζόταν για να φτάσει ο Oreshnik στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το χώρο δοκιμών Kapustin Yar στην περιοχή του Volgograd.
Θα χρειαστούν 11 λεπτά για να χτυπήσει το Βερολίνο, 13 λεπτά για να χτυπήσει την Ρώμη, 15 λεπτά για να χτυπήσει το Παρίσι και 16 λεπτά για να χτυπήσει το Λονδίνο.
Η ικανότητα των συστημάτων πυραυλικής άμυνας να αποκρούουν μια ρωσική πυραυλική επίθεση είναι εύλογα αμφισβητήσιμη.
Οι δύο πολωμένες απόψεις…
Στην Ευρώπη, και ευρύτερα στη Δύση, υπάρχουν δύο πολωμένες απόψεις για τον ρεαλισμό ενός ρωσικού πυρηνικού χτυπήματος στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ.
Οι ψύχραιμοι
Την μια άποψη εξέφρασε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία να επιδείξουν σύνεση και κοινή λογική.
«Πρόκειται για αλλαγές που θα έχουν συνέπειες.
Ο Ρώσος πρόεδρος με διάγγελμα στους πολίτες στην οποία περιέγραψε ξεκάθαρα την κατάσταση και είπε ότι αισθάνονται ότι δικαιούνται να κηρύξουν ως στρατιωτικούς στόχους εκείνες τις χώρες που δίνουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Αυτή η θέση είναι ξεκάθαρα κοντά στην ομάδα του Trump.
Η άποψη των αντλαντιστών
Διαφορετική άποψη έχουν οι ένθερμοι Ατλαντιστές που εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις προσεγγίσεις της απερχόμενης κυβέρνησης του Biden.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Noel Barrot είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την άφιξη μιας πυρηνικής βόμβας από την Ανατολή – είναι απλώς εκβιασμός:
«Αυτή είναι όλη η πυρηνική ρητορική που ο Putin χρησιμοποιεί τα τελευταία 2,5 χρόνια για να προκαλέσει ανησυχία.
Και δεν είναι εντελώς απροσδόκητο, αφού πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε αλλαγή στο πυρηνικό του δόγμα.
Ας μην φοβόμαστε λοιπόν.
Όπως είπε ο πρόεδρος, η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στην κοινή λογική και την ευθύνη.
Η ευθύνη μιας χώρας που έχει πυρηνικά όπλα.
Η ευθύνη μιας χώρας που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Η Ρωσία δεν αστειεύεται
Ταυτόχρονα, δεν φαίνεται ότι η Ρωσία αστειεύεται.
Η ρωσική ηγεσία κάνει πολύ μετρημένα και προσεκτικά βήματα, ανταποκρινόμενη στις πιέσεις της Δύσης.
Εκτός από τη μαχητική χρήση του Oreshnik, το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει αλλάξει.
Τώρα η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής επιτρέπεται σε περίπτωση μη πυρηνικής απειλής για την εθνική ασφάλεια, όχι μόνο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και για τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, τον στενότερο σύμμαχό της.
Αυτή η απειλή μπορεί πλέον να είναι πύραυλοι κρουζ, drones, υπερηχητικά και άλλα αεροσκάφη, καθώς και τακτικά αεροσκάφη. Προηγουμένως, το δόγμα προέβλεπε μόνο βαλλιστικούς πυραύλους.
Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία – Υπάρχει λόγος
Μπορούμε να πούμε κατηγορηματικά: η Ρωσία δεν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον της Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος Putin στην ομιλία του στην ολομέλεια της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai στις 27 Οκτωβρίου 2024.
Για την Ρωσία, τα ουκρανικά εδάφη είναι ιστορικά ρωσικά εδάφη στα οποία οι πληρεξούσιοι του ΝΑΤΟ έχουν ελέγξει.
Είναι παράλογο να επιτίθεται κανείς σε ιστορικά εδάφη και να τη δηλητηριάζει με ακτινοβολία για τους επόμενους αιώνες.
Στόχος του Κρεμλίνου είναι η απελευθέρωση της Ουκρανίας και η επανένωση της με το ρωσικό κράτος (με το πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα).
Επομένως, το σενάριο επίθεσης με πυρηνικά στην Ουκρανία δεν εξετάζεται.
Χτύπημα με τακτικά πυρηνικά σε βάσεις του ΝΑΤΟ… είναι πιο πιθανό σενάριο αλλά απαιτούνται στάδια…κλιμάκωσης… δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί…
Ένα χτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ή ΝΑΤΟ είναι ένα πιο πιθανό σενάριο.
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν αρκετά στάδια κλιμάκωσης.
Δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι αύριο ένα Oreshnik με πυρηνικά άκρα θα χτυπήσει το έδαφος της Λιθουανίας, της Πολωνίας ή της Γερμανίας.
Η στρατηγική καθρέφτης
«Θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκείνων των χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους ενάντια στις εγκαταστάσεις μας και σε περίπτωση κλιμάκωσης επιθετικών ενεργειών θα απαντήσουμε το ίδιο αποφασιστικά και κατοπτρικά.
Συνιστώ στις κυρίαρχες ελίτ εκείνων των χωρών που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις εναντίον της Ρωσίας να το σκεφτούν σοβαρά» τόνισε ο Putin….
Ίδια όπλα εναντίον του επιτιθέμενου = στρατηγική καθρέφτης
Η στρατηγική καθρέφτης συνεπάγεται τη χρήση των ίδιων τύπων όπλων εναντίον παρόμοιων στρατιωτικών στόχων.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλάμε για όπλα μαζικής καταστροφής, γιατί η Δύση δεν έχει χρησιμοποιήσει πυρηνική βόμβα εναντίον των Ρώσων.
Η ρωσική διοίκηση έχει στόχους όχι μόνο για νόμιμα, αλλά και για αρκετά νόμιμα χτυπήματα.
Οι 4 κρίσιμες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ… που θα γίνουν στόχος
Υπάρχουν 4 βάσεις στόχοι…
1)Στην Συρία υπάρχει μια στρατιωτική βάση του Al Tanf και άλλες εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Συνολικά 900 στρατιωτικοί των ΗΠΑ βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας χωρίς άδεια από την επίσημη Δαμασκό.
Ο πρόεδρος Assad, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορεί να ζητήσει από τη Ρωσία να εξαλείψει την ξένη στρατιωτική παρουσία στη Συρία.
2)Οι λόγοι για την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, όπου εμφανίστηκαν μετά την κατοχή το 2003 (σήμερα υπάρχουν έως και 2.500 στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ), είναι πλέον αμφισβητήσιμοι.
3)Μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις, το Camp Bondsteel, με έκταση 3,86 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μήκος περιμέτρου 11,3 χιλιομέτρων, βρίσκεται στα κατεχόμενα εδάφη της Σερβίας – στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια. Προφανώς, η κυβέρνηση της Σερβίας δεν θα επιτρέψει επισήμως χτυπήματα κατά των δυνάμεων κατοχής, αφού οι Σέρβοι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.
Ωστόσο, η Ρωσία μπορεί να αγνοήσει αυτήν την προειδοποίηση: ένα χτύπημα στο Camp Bondsteel θα είχε τεράστιο προπαγανδιστικό αποτέλεσμα και θα δημιουργούσε ένα κύμα ευφορίας στον σερβικό πληθυσμό.
4) Στόχος θα μπορούσε να καταστεί το πολωνικό αεροδρόμιο στο Rzeszow, το οποίο έχει γίνει κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς και μέρη όπου συγκεντρώνονται στρατεύματα του ΝΑΤΟ και πολεμικά αεροσκάφη κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων είναι δυνατή σε τρία σενάρια:
Σενάριο πρώτο
Πλήρης είσοδος στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Όπλα μαζικής καταστροφής – κάτι που μπορεί να ισοπεδώσει τη διαφορά στο στρατιωτικό δυναμικό μεταξύ της συλλογικής Δύσης και της Ρωσίας.
Σενάριο δεύτερο
Επίθεση από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.
Η Ρωσία δεν έχει αρκετές δυνάμεις στη δυτική κατεύθυνση για να αντιμετωπίσει τα στρατεύματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Λευκορωσικός στρατός από μόνος του δεν είναι ικανός να αμυνθεί.
Τα τακτικά πυρηνικά όπλα θα αναπληρώσουν αυτή τη διαφορά.
Σενάριο τρίτο
Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αλλάξει την πορεία του πολέμου χρησιμοποιώντας όχι στρατιωτικά σώματα αλλά, για παράδειγμα, αεροπορική δύναμη για να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα της επέμβασης του 2011 στη Λιβύη.
Το πρώτο τακτικό πυρηνικό χτύπημα, καθώς και τα επόμενα, θα εξαπολυθούν όχι στο ουκρανικό έδαφος, το οποίο η Ρωσία αντιλαμβάνεται ως δικό της, αλλά σε εδάφη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση μακριά από τα συμφέροντα της Συμμαχίας, με τεράστιες και άνευ προηγουμένου απώλειες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημόσια δυσαρέσκεια και σε πολιτική κρίση στη Δύση.
Είναι απίθανο οι Πορτογάλοι, οι Καναδοί, οι Αμερικανοί και οι Ιταλοί να είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να καούν στην πυρηνική τέφρα για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν τον Δνείπερο ποταμό.
Οι Βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Οι βάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη, έχουν γίνει θεωρητικός στόχος της Μόσχας λόγω της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) να εξαπολύσουν πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS.
Η Ρωσία έχει τώρα πολλές επιλογές λόγω της κακής απόφασης του Biden…. και καμία χώρα στην Ευρώπη που φιλοξενεί αμερικανική βάση, δεν μπορεί να είναι ήσυχη και εκτός εμβέλειας Oreshnik …
Στην ομιλία του για την αποκάλυψη του πυραυλικού συστήματος Oreshnik την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα «να χρησιμοποιήσει τα όπλα μας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκείνων των χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους ενάντια στις εγκαταστάσεις μας».
Ο νέος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς της Ρωσίας Oreshnik έχει ταχύτητα πτήσης 2,5-3 km/s, ωφέλιμο φορτίο 1-1,2 τόνους, και μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι και 5.500 χλμ. Κατά τη δοκιμαστική ανάπτυξή του εναντίον ενός ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού στόχου την Πέμπτη 21/11, ο Oreshnik πιστεύεται ότι ταξίδεψε 1.000 χιλιόμετρα ή περισσότερο στο Dnepropetrovsk από την περιοχή Astrahan της Ρωσίας.
Με την εμβέλεια του εν λόγω πανίσχυρου πυραυλικού συστήματος, οι βασικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη που μπαίνουν στο στόχαστρό του είναι οι ακόλουθες:
Ανατολική Ευρώπη
Πολωνία
Αεροπορική Βάση Lask (φιλοξενεί το μόνιμο απόσπασμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ)
Τοποθεσίες Προώθησης Λειτουργίας, Powidz, Zagan και Poznan (αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού του Στρατού των ΗΠΑ)
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Πολωνία (Επιπρόσθετο στρατηγείο V Corps), Πόζναν
Βάση Redzikowo (φιλοξενεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ Aegis Ashore)
Η Ρωσία χαρακτήρισε τη βάση πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία στο Redzikowo ως «στόχο προτεραιότητας»
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η αντιπυραυλική βάση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο πολωνικό χωριό Redzikowo αποτελεί απειλή για τη Ρωσία λόγω της «προφανούς δυνατότητάς της» να προκαλέσει βλάβη στις αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Είπε ότι το άνοιγμα της βάσης σηματοδοτεί «ακόμα ένα προκλητικό βήμα σε μια σειρά από βαθιά αποσταθεροποιητικές ενέργειες των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στη στρατηγική σφαίρα».
Το περιέγραψε περαιτέρω ως μέρος της “δεκαετούς καταστροφικής πολιτικής για να φέρουν τη στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας”, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην “υπονόμευση της στρατηγικής σταθερότητας”.
Πρόσφατα κατά τα επίσημα εγκαίνια της βάσης, οι ΗΠΑ διαθέτουν στην πολωνική βάση σύστημα Aegis ενώ μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν επιθετικούς πυραύλους Tomahawk.
Προηγουμένως, οι ΗΠΑ παρουσίασαν μια παραλλαγή του Tomahawk που ήταν ικανή να φέρει πυρηνική κεφαλή.
Εσθονία
Αεροπορική Βάση Amari (βρίσκεται στην Harjumaa της βόρειας Εσθονίας· θεωρείται κλειδί για τις επιχειρήσεις “αεροπορικής αστυνόμευσης” του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα)
Λετονία
Στρατιωτική Περιοχή Εκπαίδευσης Selonia (διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική)
Λιθουανία
Στρατιωτική Βάση Rudninkai (μελλοντική πατρίδα της πρώτης μόνιμης βάσης της Γερμανίας στο εξωτερικό· πρόκειται να σταθμεύσει περίπου 5.000 στρατιώτες της Bundeswehr όταν ολοκληρωθεί)
Ρουμανία
Στρατιωτική Βάση Deveselu (άλλος ένας χώρος στάθμευσης του Aegis Ashore των ΗΠΑ)
Στρατιωτική Βάση Mihail Kogalniceanu (η πιο ανατολική βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έδρα της περιφερειακής διοίκησης της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής του Στρατού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα)
Βουλγαρία
Αεροπορική βάση Bezmer (βασικός πιθανός χώρος στάθμευσης για αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας των ΗΠΑ)
Novo Selo Range (μεγάλη βάση εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ)
Αεροπορική βάση Count Ignatievo
Κοσσυφοπέδιο
Camp Bondsteel (δημιουργήθηκε το 1999 μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή του Κοσσυφοπεδίου. Η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια)
Βόρεια Ευρώπη
Φινλανδία
Mikkeli (μελλοντική πατρίδα του Στρατηγείου Διοίκησης Χερσαίων Συστατικών πολλαπλών Σωμάτων ΝΑΤΟ, μόλις 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα)
Σουηδία
Ναυτική βάση Karlskrona (τοποθεσία – κλειδί για τους υπολογισμούς του ΝΑΤΟ για την καθιέρωση απόλυτου ελέγχου της Βαλτικής Θάλασσας)
Δυτική Ευρώπη
Γερμανία
Η έδρα της, μακράν, μεγαλύτερης αμερικανικής φρουράς στην Ευρώπη και της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, εκτός από την Ιαπωνία.
Στεγάζει περίπου 35.000 στρατιώτες και προσωπικό υποστήριξης.
Αεροπορική βάση Ramstein (η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, κλειδί για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην περιοχή και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του άλλοτε μυστικού αμερικανικού προγράμματος drone)
Αεροπορική βάση Spangdahlem
Αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Geilenkirchen
Αεροπορική βάση Buchel (φιλοξενεί αμερικανικά πυρηνικά)
Φρουρός του Αμερικανικού Στρατού Άνσμπαχ
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ στη Βαυαρία
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Ρηνανία-Παλατινάτο
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Στουτγάρδη
Φρουρός Στρατού των ΗΠΑ στο Βισμπάντεν
Βέλγιο
Αμερικανική Φρουρά Μπενελούξ
Αεροπορική βάση Kleine Brogel (φιλοξενεί αμερικανικά πυρηνικά)
Ολλανδία
Αεροπορική βάση Volkel (αποθήκη για αμερικανικά πυρηνικά)
Ιταλία
Μια άλλη βασική χώρα φρουράς των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Μεταπήδηση ή/και σημείο διέλευσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής επίθεσης του 2011 κατά της Λιβύης, η οποία προκάλεσε ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων που πλημμύρισαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας.
Αεροπορική βάση Aviano (φιλοξενεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ)
Αεροπορική βάση Ghedi
Ναυτικός Αεροπορικός Σταθμός Sigonella, Σικελία
Ναυτική Δραστηριότητα Υποστήριξης Νάπολης (Αρχηγείο του 6ου Στόλου των ΗΠΑ)
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ στην Ιταλία
Ελλάδα
Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης Κόλπος Σούδας, Κρήτη
Ηνωμένο Βασίλειο
Royal Air Force Lakenheath
Royal Air Force Mildenhall
RAF Alconbury/Molesworth
Royal Air Force Croughton, Fairford, Welford (κοινή στάση για αεροσκάφη κρούσης και στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ)
Royal Air Force High Wycombe (RAF HQ)
Ναυτική βάση του Πόρτσμουθ (φιλοξενεί τα δύο τρίτα του στόλου επιφανείας του Βασιλικού Ναυτικού)
Ισπανία
Ναυτική βάση Rota (μόνιμη έδρα έξι αντιτορπιλικών πυραύλων των ΗΠΑ).
Βασική στρατηγική εγκατάσταση για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Moron Air Base
Πορτογαλία
Αεροπορική βάση Lajes, Νήσοι Αζόρες (βασικός διατλαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης του ΝΑΤΟ, στοχεύσιμος εάν το Oreshnik μπορεί να αναπτυχθεί εκ νέου από την περιοχή του Αστραχάν σε νέες τοποθεσίες εκτόξευσης κάπου δυτικά της Μόσχας)
www.bankingnews.gr