Ξεκινά από αύριο το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής κάρτας εμβολιασμού – Πιστοποιητικό για όλους τους εμβολιασμένους

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ που ξεκινούν  τον Σεπτέμβριο την «πιλοτική» εφαρμογή της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Εμβολιασμού» (ΕΚΕ) προκειμένου το πρόγραμμα να τεθεί σε ευρεία υλοποίηση σε όλες της χώρες της ΕΕ από το 2026.

Γιατί η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που πρωτοστατούν στην ΕΚΕ; Ρητορικό το ερώτημα, καθώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δώσει ικανοποιητικά δείγματα γραφής από την εποχή του COVID για έλεγχο του πληθυσμού μέσω ψηφιακών μοντέλων εφαρμογής.

Τι ακριβώς είναι η ΕΚΕ και πως την παρουσιάζουν;

Η ΕΚΕ παρουσιάζεται ως ένα «εργαλείο για την ασφάλεια της υγείας του κοινωνικού συνόλου». Στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο για τον έλεγχο των πληθυσμών.

Αν θεωρούν κάποιοι  ότι μετά την COVID εποχή τελείωσε ο εφιάλτης των αποκλεισμών κάνουν λάθος.

Το πρόγραμμα  ονομάζεται επίσημα   European Vaccination Beyond COVID-19 (EUVABECO) επιβεβαιώνοντας ακριβώς αυτό: Μετά τον COVID-19.

«Μια ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού θα επιτρέψει τον ενημερωμένο εμβολιασμό, σύμφωνα με ειδικούς που εργάζονται στο έργο EUVABECO. Η Λετονία, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Πορτογαλία θα δοκιμάσουν  το νέο εργαλείο από τον Σεπτέμβριο.»

Όπως αναφέρεται «η κάρτα στοχεύει να “ενδυναμώσει”(;) τους πολίτες ενοποιώντας όλα τα δεδομένα εμβολιασμού τους σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Θα είναι διαθέσιμη  σε διάφορες μορφές, όπως έντυπες κάρτες με QR code, αντίγραφα και φυσικά ψηφιακές εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Τα τελευταία δεν υπήρχε περίπτωση άλλωστε να μείνουν  εκτός αφού μετατρέπονται σταδιακά σε σημαντικό εργαλείο ελέγχου.

Όπως αναφέρουν επίσης οι εμπνευστές της: «Καθώς η Ευρώπη μεταβαίνει από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του COVID-19, υπάρχει μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και να αυξηθεί η ετοιμότητα για μελλοντικές απειλές για την υγεία με την Εισαγωγή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Εμβολιασμού»

Με άλλα λόγια η ΕΚΕ θα είναι βασικό εργαλείο ελέγχου των πληθυσμών στην οποιαδήποτε μελλοντική πανδημία.

Και αυτό  θα γίνει σε τρία σταδιακά  βήματα:

Πρώτον θα γίνει υποχρεωτική.

Δεύτερον όποιος αρνείται να την εκδώσει θα υφίσταται  συνέπειες (κοινωνικός αποκλεισμός)

Τρίτον θα είναι υποχρεωτική η ενημέρωσή  της με τα νέα εμβόλια.

Έτσι ο πολίτης που δεν θα την έχει ενημερωμένη με τα νέα εμβόλια για την μελλοντική πανδημία Χ, για παράδειγμα δεν θα μπορεί να προβαίνει σε βασικές δραστηριότητες και θα ελέγχεται εύκολα μέσω της κινητής τηλεφωνικής συσκευής του.

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΕ αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτυού Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας (GDHCN).

Ποιος το διαχειρίζεται;

Το GDHCN, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του  COVID-19 για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, διαχειρίζεται πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιτρέποντας τη διασφάλιση της «αυθεντικότητας» των ψηφιακών αρχείων εμβολιασμού.

Ως «αυθεντικότητα» εννοείται πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει την «αυθεντικότητα» θα υφίσταται τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Πως παρουσιάζει όμως την ΕΚΕ η ΕΕ;

Μας μιλά για κάποια Άννα.

«Εξετάστε το παράδειγμα της Άννας*, μιας 27χρονης νοσοκόμας που πρόσφατα μετακόμισε από την φανταστική χώρα  Μπρεμάρια* στην εξίσου φανταστική χώρα της  Μορβάνια* με την οικογένειά της. Στη νέα της χώρα, η Άννα πρέπει να παράσχει το ιστορικό εμβολιασμού της για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς. Χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού (EVC), η Άννα μπορεί να μεταφέρει απρόσκοπτα τα αρχεία της. Πηγαίνει στο διαδίκτυο, δημιουργεί έναν λογαριασμό EVC και εισάγει τα δεδομένα εμβολιασμού της από την Μπρεμάρια.

Η Άννα χρειάζεται επίσης να δημιουργήσει ένα EVC για τον γιο της, Λούκας. Ρυθμίζει το EVC του χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της, μεταφέροντας πληροφορίες από το χάρτινο βιβλιάριο υγείας του παιδιού της.

Στη συνέχεια, και τα δύο EVC επικυρώνονται από τον γιατρό της, έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας EVC στη Μπρεμάρια.. Αυτός ο ψηφιακός δίσκος γίνεται προσβάσιμος μέσω του κινητού της, απλοποιώντας τη διαδικασία κοινής χρήσης του με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στον Dr. Müller* στη Μορβανία, η Άννα παρουσιάζει το έντυπο EVC του Lucas.

Με τη συγκατάθεση της Άννας, ο Δρ Müller σαρώνει τον κωδικό QR των EVC, ενημερώνοντας γρήγορα το ιστορικό εμβολιασμού του Lucas στο τοπικό σύστημα.

Αυτή η απρόσκοπτη διαδικασία διασφαλίζει ότι ο Λούκας θα λάβει τους απαραίτητους εμβολιασμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μορβάνια, επιτρέποντας στην Άννα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα αρχεία εμβολιασμού τόσο της ίδιας όσο και του γιου της.

Το EVC δίνει τη δυνατότητα σε άτομα όπως η Άννα να αναλάβουν τον έλεγχο των δικών τους αρχείων εμβολιασμού, φέρνοντας επανάσταση στη διαχείριση του εμβολιασμού και διασφαλίζοντας ένα πιο υγιές μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους.

Αξιοποιώντας τα διδάγματα από την πανδημία COVID-19 και ενισχύοντας την καινοτομία στη διαχείριση του εμβολιασμού, η Ευρώπη κάνει κρίσιμα βήματα προς ένα πιο ανθεκτικό και ασφαλές μέλλον για την υγεία.»

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.