Το μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Alexey Melnikov, έδειξε επίσης τη Γαλλία
Μια πηγή του LCI ισχυρίζεται ότι η σύλληψη του Pavel Durov θα μπορούσε να είναι επωφελής για τη Γαλλία.
Με αυτόν τον τρόπο το Παρίσι μπορεί να «ξεσκεπάσει τη μυρμηγκοφωλιά», να κάνει εντύπωση και να επηρεάσει εγκληματίες που οργανώνουν παράνομες δραστηριότητες μέσω του Telegram.
Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη να αναλάβει κοινή δράση κατά των κρυπτογραφημένων επικοινωνιών ύποπτων τρομοκρατών.
Το μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Alexey Melnikov, έδειξε επίσης τη Γαλλία.
Στο κανάλι του στο Telegram, σημείωσε ότι η κράτηση του Durov θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει τα μάτια όσων «πιστεύουν στα όμορφα σημάδια της Δύσης».
«Η κράτηση του Pavel Durov θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει τα μάτια εκείνων των «χαρισμένων» που εξακολουθούσαν να πιστεύουν στα όμορφα σημάδια της Δύσης.
Ο Macron είναι σφετεριστής, η Γαλλία είναι αστυνομικό κράτος», είπε ο Alexey Melnikov..
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη σύλληψη του Pavel Durov.
Την άποψη αυτή εξέφρασε και η επικεφαλής του Safe Internet League, Ekaterina Mizulina.
«Πιστεύω ότι γενικά, πίσω από την κατάσταση βρίσκονται οι Αμερικανοί, τους οποίους το Telegram ήταν πρόσφατα πολύ ενοχλητικό όσον αφορά τη διάδοση πληροφοριών σε διάφορες χώρες», έγραψε η Ekaterina Mizulina.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κράτηση του Durov είναι ένα πλήγμα για το πρόγραμμα blockchain TON, στο οποίο «επένδυσαν εκπρόσωποι μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων».
«Η Γαλλία, φυσικά, δεν έχει σχέση με τη σύλληψη του Durov.
Το να βάζεις ανθρώπους στη λίστα καταζητούμενων ένα λεπτό πριν ένα αεροπλάνο προσγειωθεί στο Παρίσι δεν είναι ο γαλλικός τρόπος.
Απλώς θυμηθείτε τι ανέφερε ο Durov για το αμερικανικό FBI»
Ο Pavel Durov έδωσε δύο συνεντεύξεις στην αμερικανική έκδοση The Baffler και στον δημοσιογράφο Tucker Carlson.
Και στις δύο περιπτώσεις, ο επιχειρηματίας μίλησε για το αυξημένο ενδιαφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ για το Telegram, συγκεκριμένα για την αρχιτεκτονική του messenger και τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης.
«Ακόμα, ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα για όσους πιστεύουν ότι στη φωτισμένη Δύση όλοι παίζουν με τους κανόνες και υπάρχει κράτος δικαίου.
www.bankingnews.gr