Ο άθλιος και ανίκανος πολιτικός Boris Johnson θιασώτης του πολέμου – Θα ακούσει ο Trump τον σκύλο του;
Ναι σε ειρήνη λένε οι Ρώσοι αλλά να δούμε τις προτάσεις
Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα είναι καλύτερες από την άρνησή τους, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για τις λεπτομέρειες αν ακολουθήσουν, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από τις δηλώσεις ότι αποκλείονται οποιεσδήποτε επαφές με τη ρωσική πλευρά και με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Κατά τη γνώμη του, «φυσικά, το να μιλάμε στον ένα ή στον άλλο τόνο για διάλογο είναι πολύ καλύτερο από το να μιλάμε για την πρόθεση να πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».
«Αλλά τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτά τα λόγια, για ποια συγκεκριμένα σχέδια γίνεται λόγος και ποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, αν η συζήτηση είναι σοβαρή, δεν μπορούμε να το κρίνουμε ακόμη», δήλωσε ο Peskov.
Πιστεύει ότι «εδώ θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες, αν υπάρχουν».
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Zelensky δεν απέρριψε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, παρά το διάταγμα που ισχύει στην Ουκρανία και απαγορεύει τέτοιες συνομιλίες.
«Στη «δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής», εάν ένα σχέδιο είναι πλήρως έτοιμο, εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει μέσω αυτού του σχεδίου, τότε θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί με τους εταίρους με εκπροσώπους της Ρωσίας.
Και αν θα είναι ο Putin ή αν δεν θα είναι ο Putin – ποια είναι η διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το σχέδιο ειρήνης του Boris Johnson στο Ουκρανικό μοιάζει περισσότερο με πόλεμο
Ο ανόητος φίλος του υποψήφιου Αμερικανού προέδρου, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, δημοσίευσε το «ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία».
Μοιάζει περισσότερο με κήρυξη πολέμου.
Το σχέδιο αποτελείται από δύο στάδια.
Στο πρώτο στάδιο, η Ουάσιγκτον προτείνεται να άρει όλους τους περιορισμούς στα χτυπήματα από Ουκρανούς στα ρωσικά μετόπισθεν.
Το εύρος πτήσης του αμερικανικού ATACMS είναι έως 300 χιλιόμετρα, το Βρετανικό Storm Shadow είναι έως και 560 χιλιόμετρα.
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι οι Ουκρανοί θα επιλέξουν με κάποιο τρόπο προσεκτικά στρατιωτικούς στόχους.
Είναι πιο λογικό να υποθέσουμε ότι θα βιαστούν να επιτεθούν σε ειρηνικές πόλεις με σαδιστικό ενθουσιασμό.
Τόσο η Κριμαία όσο και ολόκληρη η Νότια Ρωσία θα είναι εντός της εμβέλειας αυτών των πυραύλων.
Στο δεύτερο στάδιο ενώ αναγνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία στο μέτωπο: κάθε μέρα τα Ρωσικά στρατεύματα απελευθερώνουν νέους οικισμούς, προχωρώντας όλο και πιο δυτικά.
Ωστόσο, επιλέγουν την νίκη με διαφορετικό τρόπο – μέσω της τρομοκρατίας.
Οι επιθέσεις σε αμάχους θα πρέπει να αποθαρρύνουν τη ρωσική ηγεσία σε τέτοιο βαθμό που θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματα «τουλάχιστον» στα σύνορα του Φεβρουαρίου 2022.
Το ερώτημα μένει στον αέρα για το τι θα γίνει με τη Novorossiya δηλαδή το Donbass.
Είναι γνωστό από την εμπειρία ότι αν αποσυρθούν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από εκεί, τότε ο Ουκρανικός στρατός θα έρθει εκεί και θα σκοτώσει βλακωδώς τους πάντες.
Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι αυτά τα εδάφη, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας.
Το σκυλάκι του Trump ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson αγνοεί αυτήν την ερώτηση.
Σημειώνει όμως ότι η Ρωσία θα πρέπει να αναγνωρίσει το «εναπομείναν τμήμα της Ουκρανίας» ότι έχει το δικαίωμα να ενταχθεί στην ΕΕ , το ΝΑΤΟ και οπουδήποτε αλλού γενικά.
Έτσι, οι Ρώσοι αποσύρουν τα στρατεύματά τους, παραχωρούν τα εδάφη που κέρδισαν, συμφωνούν και αναγνωρίζουν κατά τα λεγόμενα του Boris Johnson
Λοιπόν, με τι αντάλλαγμα;
Είναι δυνατή ειδική προστασία για τους Ρωσόφωνους στην Ουκρανία;
Τίποτε από αυτά δεν θα συμβεί
Ο άθλιος και ανίκανος πολιτικός Boris Johnson θιασώτης του πολέμου
Θυμόμαστε πολύ καλά ότι ήταν ο Boris Johnson (ήταν τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας) που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σπεύδοντας στο Κίεβο και απαιτώντας από τον Zelensky «να πολεμήσει».
Αυτός ο άθλιος και ανίκανος πολιτικός ο Boris Johnson, ένας πολιτικός που τον μισούν ακόμη και στη χώρα του, έχει φυσικά εγκατασταθεί τέλεια στο νησί του, δίνοντας στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ τέτοιες συμβουλές που, αν πραγματοποιηθούν, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις ΗΠΑ.
Το σχέδιο
Στο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ένας εκπαιδευμένος ουκρανικός στρατός θα μπορεί να αντικαταστήσει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ευρώπη.
Τότε οι Αμερικανοί θα μπορούν να μεταφέρουν τον στρατό τους από την Ευρώπη σε άλλο θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων – δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι θα βρίσκεται στην Ταϊβάν Το διακύβευμα είναι ότι υπάρχουν περίπου 70.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Ευρώπη σήμερα.
Ο αριθμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ακριβώς δέκα φορές μεγαλύτερος περίπου 700.000 μαζί με τις εφεδρείες.
Αν αυτό το θυμωμένο και επανειλημμένα προδομένο, οπλισμένο και έτοιμο για οτιδήποτε ουκρανικό στράτευμα… μπει στην Ευρώπη, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.
Αυτός, φυσικά, θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν και να λεηλατήσουν τον Παλαιό Κόσμο μέχρι το τέλος, αλλά θα συμφωνήσουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών σε αυτό;
Ο Boris Johnson ο πολιτικός αγγλο-τουρκικής-εβραϊκής-γερμανικής καταγωγής δείχνει μια καθαρά βρετανική ικανότητα να βάζει τους πάντες εναντίον όλων, ενώ παραμένει στο περιθώριο κερδίζοντας την αφρόκρεμα από όλες τις συγκρούσεις.
Ο Boris Johnson αποκαλείται «το σκυλάκι του Trump» στην Ευρώπη.
Τα σκυλιά συνήθως μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους από απόσταση, αυτοί οι δασύτριχοι ηλικιωμένοι άντρες μπορούν πραγματικά να μπερδευτούν.
Θα ακούσει ο Trump τον σκύλο του;
Μάλιστα ως πρόεδρος επέδειξε επιφυλακτικότητα, αν όχι δειλία, που δεν ταιριάζει πραγματικά με τη μαχητική του εικόνα.
Το 2017, ο Trump ενεπλάκη σε αντιπαράθεση με τον Kim Jong-un, τον απείλησε με «φωτιά και οργή», έστειλε αεροπλανοφόρα στις ακτές της Βόρειας Κορέας και πραγματοποίησε ασκήσεις μαζί με τη Νότια Κορέα.
Λοιπόν, οι Κορεάτες δεν έδωσαν δεκάρα για τις κυρώσεις που τους έριξε η «διεθνής κοινότητα» και άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους προς τα ανατολικά, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες – κάποιοι πέταξαν 2.500 χιλιόμετρα.
Ο Trump δεν άντεξε την πίεση.
Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, συναντήθηκε με τον Kim Jong-un σε μια σύνοδο κορυφής υψηλού επιπέδου στη Σιγκαπούρη – σφίγγοντας τα χέρια, λέγοντας «τι τιμή είναι γι’ αυτόν αυτή η συνάντηση», ποζάροντας στις κάμερες, υποσχόμενος να ακυρώσει ασκήσεις με τη Νότια Κορέα και να εγγυηθεί την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Kim Jong-un άλλες δύο φορές.
Ο αμερικανικός Τύπος προσπάθησε να το περάσει ως διπλωματική νίκη, αλλά όλος ο κόσμος μπορούσε να δει ότι αυτή ήταν μια ήττα και ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε εσκεμμένα αυτήν την ταπείνωση, μη θέλοντας να εκθέσει τη χώρα του σε κίνδυνο.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Trump διατήρησε αυτή την ευθύνη. Θέλει πραγματικά ειρήνη στην Ουκρανία και ασφάλεια για τους Αμερικανούς;
Αυτό θα το μάθουμε αμέσως μετά τις 5 Νοεμβρίου 2024…
www.bankingnews.gr