Τουρκικό δημοσίευμα αποκαλύπτει την επιστολή των Τουρκοκύπριων στον ΓΓ του ΟΗΕ

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί λύση και ειρήνη στο νησί μας», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα

21 συνδικάτα, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στην Κατεχόμενη βόρεια Κύπρο έστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην Προσωπική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μαρία Άντζελα Ολγκίν.

Η επιστολή, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή YeniDüzen, έχει ως εξής

Κύριο Αντόνιο Γκουτέρες Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Εμείς, τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, θα θέλαμε να συγκεντρωθούμε και να σας μεταφέρουμε με αυτήν την επιστολή ότι δεν αντικατοπτρίζεται αυτό που έχει παρουσιάσει ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την αληθινή βούληση των Τουρκοκυπρίων.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ότι θέλουμε μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη στο νησί μας, ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στο status quo στο νησί μας και σε όσους επωφελούνται από αυτό το status quo και που απαιτούν τη συνέχιση του.

 Θα θέλαμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί λύση και ειρήνη στο νησί μας.

Κύριε Γκουτέρες,

Όλοι οι Κύπριοι, πλην της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα για το άλυτο Κυπριακό. Οι Τουρκοκύπριοι, που έχουν αποκλειστεί από το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια, αγωνίζονται για την ύπαρξη σε συνθήκες απομόνωσης.

Η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα δεν είναι σε θέση να ασκήσει το ισότιμο καθεστώς και τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις ιδρυτικές συμφωνίες για 60 χρόνια.

Μολονότι είναι στην ΕΕ, δεν είναι δυνατόν να επωφεληθεί εξίσου και δίκαια από όλα τα δικαιώματά της, επειδή το κεκτημένο δεν εφαρμόζεται στον Βορρά.

Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί, που επωφελούνται από το status quo και την τρέχουσα διαίρεση στον Βορρά, εγείρουν αυτονομιστικούς και αυτονομιστικούς λόγους και εκφράζουν μια λύση «δύο κρατών», και οι αυτονομιστικές πολιτικές συνεχίζονται με φασιστικές προκλήσεις και στις δύο κοινωνίες.

Ωστόσο, αυτός ο λόγος δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια και στα δύο επίπεδα της κοινωνίας των πολιτών.

 Η πλειοψηφία και των δύο κοινοτήτων συνεχίζει να πιστεύει ότι το πλαίσιο των 6 σημείων που κατέθεσε ο ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα, συνεχίζει να θεωρεί ότι καθιερώνει έναν ρεαλιστικό δρόμο για την επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό.

 Απαιτεί μια συμφωνημένη λύση στη βάση μιας δικοινοτικής, διπεριφερειακής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Είμαστε της γνώμης ότι οι συνομιλίες, οι οποίες πάγωσαν μετά το Κραν Μοντάνα του 2017, πρέπει να ξαναρχίσουν και να συνεχιστούν και να διατηρηθούν τα κέρδη και το κοινό έδαφος.

Πιστεύουμε ότι και ο ΟΗΕ θα κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα λάβει υπόψη την αληθινή βούληση των κοινοτήτων στην Κύπρο.

Θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό που δεν έχει λυθεί εδώ και 60 χρόνια και να δούμε «ειρήνη» στο νησί μας.

Θέλουμε να αφήσουμε μια χώρα ειρήνης και ηρεμίας στα παιδιά μας και στο μέλλον μας, όχι μια χώρα όπου δολοφονούνται παιδιά, η ανθρωπότητα καταστρέφεται και οι πόλεμοι φέρνουν πόνο και καταστροφή, όπως συμβαίνει ακριβώς δίπλα μας. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας για αυτό.

Ακολουθούν οι ονομασίες των 21 ενώσεων που το υπογράφουν…

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.