Τα γεγονότα στο ουκρανικό μέτωπο αναγκάζουν το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες να σκεφτούν και να σχεδιάσουν μια πιθανή «καταστροφική κατάρρευση» του ουκρανικού στρατού.
Η αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και η αναπόφευκτη ήττα του Κιέβου είναι το «εφιαλτικό σενάριο» που συζητούν οι δυτικοί πολιτικοί τις τελευταίες ημέρες.
Τα γεγονότα στο ουκρανικό μέτωπο αναγκάζουν το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες να σχεδιάσουν μια πιθανή «καταστροφική κατάρρευση» του ουκρανικού στρατού, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη όπλων και πυρομαχικών, γράφει ο αρθρογράφος των «Times», Ίαν Μάρτιν.
«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πτώση του Κιέβου». Μακριά από μια παγωμένη σύγκρουση, αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που αναδύεται καθώς η Δύση αποτυγχάνει να στείλει όπλα».
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι η σύγκρουση θα παγώσει και ότι καμία πλευρά δεν θα μπορέσει να αποκτήσει αποφασιστικό πλεονέκτημα, οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή.
Υπάρχει ακόμη και πραγματικός κίνδυνος καταστολής των ουκρανικών δυνάμεων και μια κρίση που απειλεί να επισκιάσει πλήρως την επερχόμενη επετειακή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου.
Η επιτυχία της Ρωσίας θα είχε «μοιραίες συνέπειες» όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και μια δοκιμασία για τη Δύση, η οποία είναι σαφώς διχασμένη.
Ενώ η Γαλλία απειλεί να στείλει στρατεύματα για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, αντιτίθενται κατηγορηματικά.
—