Μαζικοποίηση και εργαλειοποίηση της μετανάστευσης

Η μυρωδιά των σκουπιδιών που ‘ψήνονται’ στον τροπικό ήλιο αναμεμειγμένη με τη δυσωδία των ανθρώπινων αποβλήτων είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι επισκέπτες στο Μπάχο Τσικίτο, έναν από τους τέσσερεις μεγάλους καταυλισμούς μεταναστών στο Νταριέν Γκαπ.

Το επόμενο είναι μια λαοθάλασσα κουρασμένων μεταναστών, οι οποίοι περπάτησαν από την Κολομβία κατά μήκος του διαβόητου μονοπατιού της ζούγκλας, παρατεταγμένοι για να εξεταστούν από τους αξιωματούχους του Παναμά.

Ένα νεαρό αγόρι στην ουρά με αυλακωμένο μέτωπο φαίνεται ανήσυχο. Άλλοι κοιτάζουν άναυδοι τα ετοιμόρροπα κτίρια που έχουν συναρμολογηθεί με ξύλο, τσίγκο και τσιμεντόλιθους. Περιμένουν υπομονετικά μέσα στη σκληρή ζέστη και την υγρασία.

Οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, των μη κυβερνητικών εταίρων τους και των εχθρικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες καθεστώτων.

Πολλοί ειδικοί περιγράφουν τη μαζική μετανάστευση ως όπλο, ένα όπλο εξίσου θανατηφόρο με έναν πύραυλο που στοχεύει κατευθείαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μαζική μετανάστευση «εργαλειοποιείται» για να κατακλύσει και να αποσταθεροποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τελικά να τις διαλύσει, υποστηρίζει ο Τζόζεφ Χιούμαϊρ (Joseph Humire), μελετητής μη συμβατικών μορφών πολέμου και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για μια Ασφαλή Ελεύθερη Κοινωνία (Center for a Secure Free Society).

«Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο όρος ‘εισβολή’ είναι κατάλληλος», δήλωσε ο κος Χιούμαϊρ στους Epoch Times.

Ανθρώπινα πιόνια

Πέρυσι, 500.000 μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ, ταξίδεψε μέσω του Νταριέν Γκαπ, σύμφωνα με έγγραφα.

Τον Φεβρουάριο, οι Epoch Times επισκέφθηκαν και τους τέσσερεις καταυλισμούς μεταναστών στον Παναμά: Λάχας Μπλάνκας, Μπάχο Τσικίτο, Σαν Βισέντε και Καναάν Μεμπρίγιο.

image-5600409
Ένα κανό του Εμπέρα φτάνει στο Μπάχο Τσικίτο του Παναμά, στις 18 Φεβρουαρίου 2024. Η πόλη αποτελεί σημείο διέλευσης των μεταναστών, που φθάνουν από τη ζούγκλα του Νταριέν και συνεχίζουν την πορεία τους προς τον Παναμά. (The Epoch Times)

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι σχετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες λαμβάνουν εκατομμύρια δολάρια των φορολογούμενων πολιτών, διευκολύνουν τη μαζική μετανάστευση, υποβοηθώντας και ενισχύοντας τις μετακινήσεις των μεταναστών με τρόφιμα, καταφύγια και νερό.

Οι δημοσιογράφοι μίλησαν με μετανάστες από την Κίνα, τη Σομαλία, τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό και την Κολομβία και άλλους, που διέσχισαν πεζοί την επικίνδυνη ζούγκλα που οδηγεί από την Κολομβία στον Παναμά.

Πολλοί στους καταυλισμούς υπέφεραν από τραυματισμούς και ασθένειες, όπως κρυοπαγήματα και σπασμένα άκρα. Αρκετοί παραπονέθηκαν ότι το νερό ήταν ανεπεξέργαστο στους καταυλισμούς που διαχειρίζονταν οι ΜΚΟ και ότι τους έλειπαν βασικά είδη, όπως πάνες. Ένας μετανάστης δήλωσε στους Epoch Times ότι τα τρόφιμα που παρέχονται στους καταυλισμούς είναι μπαγιάτικα ή χαλασμένα, οπότε ξόδεψε 7 δολάρια για να αγοράσει ένα γεύμα από έναν τοπικό πωλητή.

Άλλοι είπαν ότι εγκλωβίστηκαν στους καταυλισμούς επειδή τους λήστεψαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ή επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα 60 δολάρια που χρειάζονται για να πάρουν το λεωφορείο προς το βορρά.

image-5599738
Προσωπικό της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ φτάνει στον καταυλισμό μεταναστών του Σαν Βισέντε στο Νταριέν Γκαπ του Παναμά, στις 20 Φεβρουαρίου 2024. (Bobby Sanchez για τους Epoch Times)

Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα αυξήθηκε κατακόρυφα επί κυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς οι πολιτικές της εποχής Τραμπ αντιστράφηκαν ή καταργήθηκαν.

Οι εμφανίσεις παράνομων μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2022 ξεπέρασαν τα 2,7 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CBP (Customs and Border Protection), της αμερικανικής υπηρεσίας για τη φύλαξη των συνόρων.

Μέχρι το 2023, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 3,2 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί αντιστοιχούν επίσης στην ανανεωμένη υπόσχεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να υποστηρίξει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την ασφαλή, ομαλή και νόμιμη μετανάστευση – ένα σχέδιο του 2018 για τη διαχείριση της παγκόσμιας μετανάστευσης που εγκρίθηκε από 152 κράτη.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έχει δεσμευτεί για την ασφαλή, ομαλή και ανθρώπινη μετανάστευση σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της μετανάστευσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση τον Δεκέμβριο του 2021. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταψηφίσει το σύμφωνο υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι περισσότεροι μετανάστες αγνοούν τον ρόλο τους ως ανθρώπινα πυρομαχικά, σύμφωνα με τον Τρέβορ Λούντον, ειδικό στα κομμουνιστικά καθεστώτα και οικοδεσπότη της εκπομπής Counterpunch της EpochTV.

Οι εργαζόμενοι του ΟΗΕ και των ΜΚΟ στην Πόλη της Γνώσης στον Παναμά – η οποία ήταν κάποτε μέρος της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ που δόθηκε στον Παναμά – έχουν εκθέσει τους μετανάστες στη βία, τον τραυματισμό, τον θάνατο και τις ασθένειες, ισχυρίζεται.

«Αυτοί οι γραφειοκράτες με τους παχυλούς μισθούς, που τρώνε σε ωραία τοπικά εστιατόρια, περνούν πολύ καλά διευκολύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί ποτέ», δήλωσε ο κος Λούντον.

image-5599733
image-5600310
(Επάνω αριστερά) Μια οικογένεια από τη Βενεζουέλα περπατά από το Μπάχο Τσικίτο στο Λάχας Μπλάνκας του Παναμά, στις 18 Φεβρουαρίου 2024. (Επάνω δεξιά) Αεροφωτογραφία του καταυλισμού μεταναστών Λάχας Μπλάνκας στο Νταριέν Γκαπ. Λεωφορεία μεταφέρουν τους μετανάστες στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα. (Κάτω) Άνδρες κάνουν μπάνιο στον ποταμό Τσουκουνάκε, αφότου διέσχισαν πεζή τη ζούγκλα του Νταριέν Γκαπ, από την Κολομβία μέχρι το Λάχας Μπλάνκας στον Παναμά. (17 Φεβρουαρίου 2024, Bobby Sanchez για τους Epoch Times)

Ο πρώην διευθυντής των συνόρων του Παναμά Οριέλ Ορτέγκα δήλωσε στους Epoch Times ότι οι ΜΚΟ θα έπρεπε να εκπαιδεύουν και να βοηθούν τους μετανάστες στις χώρες τους αντί να διευκολύνουν τη μετανάστευση.

Οι Epoch Times χτύπησαν πολλές πόρτες οργανισμών του ΟΗΕ στο συγκρότημα Πόλη της Γνώσης, ενώ βρίσκονταν στον Παναμά, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να πάρουν συνέντευξη από αξιωματούχους του ΟΗΕ και της HIAS, που ιδρύθηκε ως Εβραϊκή Εταιρεία Βοήθειας Μεταναστών.

Σε ένα γραφείο του ΟΗΕ, οι δημοσιογράφοι των Epoch Times είδαν μέσα από τις περσίδες τους εργαζόμενους να προσπαθούν να κρυφτούν όταν τους χτύπησαν επανειλημμένα το κουδούνι και την πόρτα.

Οι μετανάστες είπαν ότι το ταξίδι μέσα από πυκνά τροπικά δάση, απότομα βουνά, παχιά λάσπη και βάλτους είναι εξαντλητικό και επικίνδυνο.

Διηγήθηκαν ιστορίες δολοφονιών, βιασμών και απελπισίας.

Οι εκτιμήσεις των θανάτων που αναφέρθηκαν από τις ΜΚΟ είναι μάλλον χαμηλές. Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι 60 άνθρωποι πέθαναν διασχίζοντας το Νταριέν Γκαπ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά ανεπίσημες πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν βρεθεί στη ζούγκλα μιλούν για εκατοντάδες ή χιλιάδες κάθε χρόνο.

Ο Μάικλ Γιον, πολεμικός ανταποκριτής που έχει κάνει ρεπορτάζ για τους αμέτρητους μετανάστες που διασχίζουν τη ζούγκλα για να πάνε προς τον Παναμά, δήλωσε στους Epoch Times ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, περίπου το 1% όσων κάνουν αυτό το ταξίδι πεθαίνουν.

Στον καταυλισμό Μπάχο Τσικίτο, στις 18 Φεβρουαρίου, ένας μετανάστης από τη Βενεζουέλα, που καθόταν κάτω από τη σκιά ενός καταφυγίου με τσίγκινη στέγη, μας είπε με τη βοήθεια ενός διερμηνέα ότι θεωρούσε τον εαυτό του τυχερό.

Τον λήστεψαν μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσω του Νταριέν Γκαπ, το οποίο περιέγραψε ως ‘κόλαση’.

Παρακολούθησε έναν άνδρα να λιθοβολείται και στη συνέχεια να πυροβολείται στο κεφάλι, επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του από ομαδικό βιασμό, είπε, προσθέτοντας: «Πήγε να υπερασπιστεί την κοπέλα».

Κοντά του, μια γυναίκα από τη Βενεζουέλα, η Φαμπιόλα Σουάρεζ, φαινόταν απελπισμένη. Είχε διασχίσει και αυτή με τα πόδια τη ζούγκλα, για να σμίξει με τον σύζυγό της στο Κολοράντο.

image-5600319
Μια οικογένεια από τη Βενεζουέλα ξεκουράζεται στα Λάχας Μπλάνκας μετά το πέρασμα της ζούγκλας Νταριέν Γκαπ. Παναμάς, 17 Φεβρουαρίου 2024. (Bobby Sanchez για τους Epoch Times)

Και εκείνη θεωρεί τον εαυτό της τυχερό.

Παραλίγο να βιαστεί από εγκληματίες που κυνηγούσαν μετανάστες, αλλά υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην ομάδα της και η επίθεση απετράπη, είπε.

«Υπήρχαν πολλοί στην ομάδα, οπότε δεν το έκαναν», ανέφερε μέσω διερμηνέα.

Στάζοντας ιδρώτα, ο Γκουστάβο Τοάλα βγήκε από το μονοπάτι της ζούγκλας του Νταριέν στις 17 Φεβρουαρίου μόνο με τα ρούχα που φορούσε και ένα κινητό στο χέρι.

Όλοι έχουν κινητά τηλέφωνα, σανίδα σωτηρίας για πολλούς στους καταυλισμούς.

Αυτός και δύο σύντροφοί του από το Εκουαδόρ περπατούσαν πάνω από μια υποτυπώδη γέφυρα στον καταυλισμό Λάχας Μπλάνκας, δείχνοντας εξαντλημένοι μετά από πεντάωρη πεζοπορία από τον καταυλισμό Μπάχο Τσικίτο.

Ο κος Τοάλα είπε μέσω διερμηνέα ότι αυτός και οι δύο σύντροφοί του ξεκίνησαν ως ομάδα 12 ατόμων, αλλά χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ταξίδευε για σχεδόν δύο εβδομάδες, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έφυγε λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας στο Εκουαδόρ και της αδυναμίας των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων να βγάλουν τα προς το ζην λόγω των εκβιασμών, είπε.

Χωρίς χάρτη και με ελάχιστο νερό, ακολούθησε στα τυφλά άλλους μετανάστες μέσα από το Νταριέν Γκαπ, όπου πολλοί πέφτουν θύματα ληστείας, βιασμού και δολοφονίας.

Ήλπιζε να προλάβει το επόμενο λεωφορείο για την Κόστα Ρίκα.

Στο Λάχας Μπλάνκας, οι μετανάστες έχουν πρόσβαση σε διάφορους μεγάλους χάρτες που παρέχονται από ΜΚΟ και παρουσιάζουν με λεπτομέρειες διάφορες μεταναστευτικές διαδρομές με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ένας χάρτης είναι από τη HIAS, η οποία έλαβε πρόσφατα 11 εκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ, σε δύο επιχορηγήσεις που δόθηκαν ειδικά για τους μετανάστες της Λατινικής Αμερικής.

Ένας χάρτης της HIAS δείχνει τη μεταναστευτική διαδρομή από την Κολομβία στην Κόστα Ρίκα, περιλαμβάνοντας λεπτομέρειες για στάσεις λεωφορείων, θερμοκρασίες, υψόμετρα και τοποθεσίες ‘περιπτέρων μετανάστευσης’.

image-5593247
Ένας μετανάστης κάθεται κάτω από έναν λεπτομερή μεταναστευτικό χάρτη που παρέχεται από μια μη κυβερνητική οργάνωση σε καταυλισμό μεταναστών στο Νταριέν Γκαπ. Παναμάς, 18 Φεβρουαρίου 2024. (Darlene McCormick Sanchez/The Epoch Times.)

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο μεταναστευτικός της βραχίονας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, έχουν τοποθετήσει πινακίδες σε όλους τους καταυλισμούς.

Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η χρηματοδότηση του ΟΗΕ με χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2023.

Οι μετανάστες είπαν ότι χρειάζονται χιλιάδες δολάρια για να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πολλοί ήταν ασαφείς όταν ρωτήθηκαν πώς θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν αυτά τα ποσά στις πατρίδες τους, όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί. Ορισμένοι είπαν ότι πήραν χρήματα από συγγενείς ή φίλους που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στις πατρίδες τους.

Ο Ομάρ Αγιούμπ, ένας 20χρονος Σομαλός στον καταυλισμό Σαν Βισέντε, δήλωσε ότι η μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες κόστισε περίπου 15.000 δολάρια.

Ο Ομάρ άφησε τη μητέρα και τον αδελφό του πίσω στη Σομαλία. Ήθελε να ξεφύγει από την τρομοκρατία, είπε, προσθέτοντας ότι ο θείος του σκοτώθηκε από μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ.

Είπε ότι σκοπεύει να πάει στη Μινεάπολη, όπου η ομοεθνής του Ιλχάν Ομάρ υπηρετεί ως βουλευτής των Δημοκρατικών.

«Θέλω να γίνω σαν αυτήν», είπε ο Ομάρ.

Φάνηκε να γνωρίζει την πολιτική των ΗΠΑ και είπε για τον πρόεδρο Μπάιντεν: «Είναι και αυτός καλός πρόεδρος. Προσπαθεί να διευκολύνει τους μετανάστες να έρθουν στην Αμερική».

Λύκοι στην πόρτα

Οι επιπτώσεις της αθρόας παράνομης μετανάστευσης έχουν ήδη διαχυθεί στο αμερικανικό τοπίο, είπε ο κος Λούντον.

«Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν την Αμερική σε αυτό από το οποίο διέφυγαν – ή ακόμα χειρότερα», είπε.

«Η μετανάστευση χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά, ακόμη και γεωγραφικά. Οπότε ναι, είναι ένα 100% ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα [που σκοπό έχει] να γονατίσει αυτή τη χώρα.»

Οι οικονομικές επιπτώσεις φαίνονται σε όλη την έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πόλεις και πολιτείες μιλούν για καταστροφή, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες τους έχουν υπερφορτωθεί. Στο Ντένβερ, το νοσοκομείο Denver Health αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών ύψους 136 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που προέρχεται από 20.000 απλήρωτες επισκέψεις 8.000 παράνομων μεταναστών στο νοσοκομείο. Η πόλη αντιμετωπίζει τώρα περικοπές στον προϋπολογισμό της για τη δημόσια ασφάλεια και τα σχέδιά της για το 2024 περιλαμβάνουν πρόβλεψη για τη ειδίκευση μιας ομάδας δημοτικών υπαλλήλων στη διαχείριση της ‘εισροής νεοφερμένων’.

Στις 27 Φεβρουαρίου, η Δημοκρατική γερουσιαστής της Καλιφόρνια Λαφόνζα Μπάτλερ ζήτησε περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση Μπάιντεν για την παροχή περισσότερων κλινών καταφυγίου στο Σαν Ντιέγκο μέσω του προγράμματος καταφυγίου και υπηρεσιών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει ήδη υποβάλει στο Κογκρέσο συμπληρωματικό αίτημα για επιχορήγηση επιπλέον 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα Shelter and Services.

Η Ομοσπονδία για την Αμερικανική Μεταναστευτική Μεταρρύθμιση (FAIR), μια μη κερδοσκοπική ομάδα για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, υπολόγισε ότι οι παράνομοι αλλοδαποί κοστίζουν σε κάθε Αμερικανό φορολογούμενο 1.156 δολάρια ετησίως.

Συνολικά, η παράνομη μετανάστευση κόστισε στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από 182 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με την FAIR.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερφορτωμένου συστήματος είναι η πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο δημοκρατικός δήμαρχος Έρικ Άνταμς εκλιπαρούσε μάταια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για περισσότερα χρήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επίθεση εντός της πόλης, η οποία υπερηφανεύεται ότι αποτελεί καταφύγιο των παράνομων αλλοδαπών.

Έχει, επίσης, ζητήσει από τους πολιτειακούς ηγέτες βοήθεια για την επανεγκατάσταση 68.000 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη φροντίδα της πόλης από τον Δεκέμβριο του 2023.

Το περασμένο καλοκαίρι, η πόλη αντιμετώπισε ένα δημοσιονομικό κενό πολλών δισεκατομμυρίων λόγω της αυξανόμενης κρίσης και δρομολόγησε περικοπές στην αστυνομία και την πυροσβεστική, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Δεκεμβρίου 2023, ο κος Άνταμς αναγνώρισε ότι «οι κάτοικοι είναι θυμωμένοι” και κουρασμένοι από την κρίση.

«Είναι σαφές ότι, προς το παρόν, οι πόλεις φέρουν το κύριο βάρος αυτής της κρίσης», δήλωσε.

Ο κος Άνταμς υπήρξε σφοδρός επικριτής του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος έχει μεταφέρει με λεωφορεία δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες σε πόλεις που θα τους παρέχουν άσυλο σε όλη τη χώρα, και ιδίως στη Νέα Υόρκη.

Αλλά το Τέξας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα από την κρίση στα σύνορα. Εκτός του ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εισροής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καταθέσει αρκετές αγωγές εναντίον του Τέξας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την περιφρούρηση των συνόρων του.

image-5600329
Η συνοριακή αστυνομία του Παναμά SENAFRONT με τον εξοπλισμό της έξω από τους στρατώνες της στο Μπάχο Τσικίτο, καθώς προετοιμάζεται για την ανάπτυξή της στο Νταριέν Γκαπ. Παναμάς, 18 Φεβρουαρίου 2024. (Bobby Sanchez για τους Epoch Times)

Ο Άμμον Μπλαιρ, πρώην πράκτορας της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ, δήλωσε στους Epoch Times ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά, επειδή δέχονται επιθέσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό τους.

Αυτό ασκεί τεράστια πίεση σε συνοριακές πολιτείες όπως το Τέξας, το οποίο προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες του από τη μαζική μετανάστευση, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση τη διευκολύνει, είπε. Τώρα εργάζεται ως ανώτερος συνεργάτης για την πρωτοβουλία Secure & Sovereign Frontier του Texas Public Policy Foundation.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζεται με άλλα έθνη για να εξαλείψει την κυριαρχία όχι μόνο του κράτους, αλλά και την κυριαρχία του ατόμου και το ίδιο το Σύνταγμα», δήλωσε ο κος Μπλερ.

Το Τέξας έπρεπε να σηκώσει μόνο του το οικονομικό βάρος της προσπάθειας να σταματήσει η ροή των παράνομων μεταναστών, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια για τη διασφάλιση των συνόρων, διαδικασία η οποία περιελάμβανε την εγκατάσταση εμπορευματοκιβωτίων και συρματοπλεγμάτων στα σημεία των συνόρων.

«Το Νομοθετικό Σώμα του Τέξας ανέλαβε δράση για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σθεναρά στην αυξανόμενη κρίση των συνόρων του προέδρου Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων», δήλωσε ο κος Άμποτ σε δελτίο Τύπου του Ιουνίου 2023.

Πολιτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουν τον ρόλο των εγχώριων σοσιαλιστών, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ, ή ακόμη και των συνδικάτων που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς και υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα, δήλωσε ο κος Λούντον.

Σημείωσε ότι η σοσιαλιστική οργάνωση Freedom Road, η οποία ευθυγραμμίζεται με το Black Lives Matter, έχει στείλει αντιπροσωπείες στη Βενεζουέλα επτά φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

«Λένε στις εκδόσεις, ότι τα νότια σύνορα είναι ο δρόμος για την Αμερικανική Επανάσταση», είπε.

Σε μια ανάρτηση στρατολόγησης, στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η Freedom Road (Δρόμος της Ελευθερίας) σημείωνε ότι οι διαιρέσεις στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών γίνονται όλο και πιο βαθιές.

«Οι συνθήκες για τους επαναστάτες να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν είναι καλές», ανέφερε η ομάδα.

Ούτε το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ ούτε η σοσιαλιστική οργάνωση Freedom Road ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Όσον αφορά την πρόσφατα αναφερθείσα αύξηση των Κινέζων υπηκόων που διέρχονται τα σύνορα – περίπου 30.000 τους τελευταίους τέσσερεις μήνες – ο κος Μπλερ απορρίπτει το ενδεχόμενο να είναι τυχαία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας κρατά με σιδερένια λαβή στους πολίτες του, οπότε αν και κάποιοι μπορεί να έχουν καταφέρει να ξεγλιστρήσουν πράγματι μόνοι τους από τη χώρα, ο κος Μπλερ πιστεύει ότι το ΚΚΚ διευκόλυνε την έλευση των περισσοτέρων.

image-5599735
Οι μετανάστες σχηματίζουν ουρά για την υποβολή αιτήσεων για τη μετανάστευση στο Λάχας Μπλάνκας, όπου οι έμποροι προσφέρουν υπηρεσίες τόσο στα ισπανικά όσο και στα κινέζικα. Παναμάς, 17 Φεβρουαρίου 2024. (Bobby Sanchez για τους Epoch Times)

Το ΚΚΚ βρίσκεται σε «μακροχρόνιο πόλεμο» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.

Η Κίνα βλάπτει τις Ηνωμένες Πολιτείες και μέσω της καταστροφικής εισαγωγής φαιντανύλης, πρόσθεσε ο κος Μπλερ.

«Έχουν οπλίσει τα μεξικανικά καρτέλ για να εξαπολύσουν πόλεμο για τα ναρκωτικά, τον ίδιο πόλεμο για τα ναρκωτικά που τους είχαν κάνει κατά τη διάρκεια των Πολέμων του Οπίου», επεσήμανε.

Ο Α’ Πόλεμος του Οπίου ξέσπασε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας τη δεκαετία του 1800, όταν η Κίνα προσπάθησε να σταματήσει την εισαγωγή του ναρκωτικού λόγω της ευρείας διάδοσης του εθισμού.

Ο κος Χιούμαϊρ δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι εχθρικές προς τις ΗΠΑ χώρες χρησιμοποιούν την παράνομη μετανάστευση για να δημιουργήσουν δίκτυα κομμουνιστών ‘σαμποτέρ’ μέσα στις συνοριακές πολιτείες των ΗΠΑ, ώστε να διαβρώσουν περαιτέρω την αμερικανική κυριαρχία.

Καθώς οι ροές των παράνομων μεταναστών αυξάνονται με την πάροδο των ετών, ανάλογα αυξάνονται και οι αριστερές εκκλήσεις για τα δικαιώματα και τη φωνή των ‘περιθωριοποιημένων’ κοινοτήτων στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, απαιτείται η αμερικανική υπηκοότητα για να ψηφίσει κάποιος, αλλά ορισμένες φιλελεύθερες πόλεις έχουν επιτρέψει σε μη πολίτες (αλλοδαπούς) να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2023, η Περιφέρεια της Κολούμπια και δήμοι σε τρεις πολιτείες – την Καλιφόρνια, το Μέριλαντ και το Βερμόντ – επιτρέπουν στους μη πολίτες να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το Ballotpedia.

Πρόσφατα, το Σαν Φρανσίσκο διόρισε έναν μη πολίτη από το Χονγκ Κονγκ για να ηγηθεί της εκλογικής του επιτροπής.

Η Κέλι Γουόνγκ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μεταναστών, ορκίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου, ανέφερε η εφημερίδα The Epoch Times.

Σε πολιτείες όπως η Αριζόνα, οι αλλοδαποί μπορούν να εγγραφούν για να γίνουν «ομοσπονδιακοί ψηφοφόροι μόνο» χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν τεκμηριωμένη απόδειξη της αμερικανικής υπηκοότητας. Αυτοί οι εγγεγραμμένοι μπορούν να ψηφίζουν αποκλειστικά σε ψηφοφορίες για ομοσπονδιακά αξιώματα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Πολιτείας της Αριζόνα.

Ο υβριδικός πόλεμος της Βενεζουέλας

Η εργαλειοποίηση της μετανάστευσης χρησιμεύει επίσης σε πιο αδύναμες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, ως μοχλός πίεσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου οι τελευταίες να άρουν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλλει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το 2017, αποκαλώντας τον δικτάτορα, επεσήμανε ο κος Χιούμαϊρ.

Ο κος Χιούμαϊρ μίλησε επίσης για ένα καραβάνι μεταναστών κυρίως από την Ονδούρα που σχηματίστηκε το 2018, το οποίο τράβηξε την προσοχή του. Ξεκίνησε με περίπου 180 άτομα, αλλά μέσα σε 10 ημέρες αριθμούσε 7.000.

image-5599740
Τα μέλη του πολυπληθούς καραβανιού από την Κεντρική Αμερική ξυπνούν τα ξημερώματα για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χουτσιτάν ντε Σαραγόσα, Μεξικό, 31 Οκτωβρίου 2018. (Spencer Platt/Getty Images)

«Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ – εκτός από μια φυσική καταστροφή ή έναν πόλεμο», είπε.

Αφού ερεύνησε περαιτέρω, διαπίστωσε ότι η Βενεζουέλα είχε οργανώσει το καραβάνι και οι υποδομές που είχαν αναπτυχθεί από ΜΚΟ το διευκόλυναν.

Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης το 2023, ο κος Χιούμαϊρ είπε ότι μια έρευνα για το καραβάνι της Ονδούρας αποκάλυψε ότι η αριστερή μη κυβερνητική οργάνωση Pueblo Sin Fronteras φέρεται να έλαβε «βαλίτσες με μετρητά» από τον δικτάτορα της Βενεζουέλας για να διευκολύνει το μεγάλο καραβάνι.

Στα δημοσιεύματα της εποχής, η οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών αρνήθηκε σχέσεις με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και ότι έλαβε χρήματα από την κυβέρνηση.

Η εμπλοκή της Βενεζουέλας επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος δήλωσε στο Fox News το 2018 ότι ο πρόεδρος της Ονδούρας του είπε ότι πίσω από το καραβάνι των μεταναστών βρίσκονται αριστερές παρατάξεις στη Λατινική Αμερική.

«Αυτό το καραβάνι οργανώθηκε από αριστερές ομάδες στην Ονδούρα, που χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο κος Πενς.

Οι υπήκοοι της Βενεζουέλας αποτελούν πλέον μία από τις μεγαλύτερες ομάδες αλλοδαπών που περνούν στην Αμερική παράνομα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP). Τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από 600.000 υπήκοοι της Βενεζουέλας έχουν εισέλθει παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το φθινόπωρο του 2023, καθώς οι αριθμοί των παράνομων μεταναστών αυξήθηκαν κατακόρυφα, η κυβέρνηση Μπάιντεν χαλάρωσε τις κυρώσεις στους τομείς πετρελαίου, φυσικού αερίου και εξόρυξης χρυσού της Βενεζουέλας με αντάλλαγμα τη συνεργασία της Βενεζουέλας για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Και όταν συνήφθη αυτή η συμφωνία, ξαφνικά, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απελαύνουν παράνομους μετανάστες στο νοτιοαμερικανικό κράτος.

Αλλά μόλις έγινε σαφές ότι ο δικτάτορας της Βενεζουέλας δεν θα επέτρεπε στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν σε ελεύθερες εκλογές, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο ότι θα επανέφεραν τον επόμενο μήνα τις κυρώσεις σε μια εταιρεία εξόρυξης χρυσού που ανήκει στη Βενεζουέλα.

Τότε, με μία κίνηση που φάνηκε σαν αντίποινα, η Βενεζουέλα έπαψε να συνεργάζεται με τις προσπάθειες απέλασης εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οι πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Βενεζουέλα σταμάτησαν στα τέλη Ιανουαρίου, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

image-5599741
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι (δεξιά) συζητά με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρρεάζα (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Κρατικό Ξενώνα Ντιαογιουτάι στο Πεκίνο, στις 16 Ιανουαρίου 2020. (Ng Han Guan-Pool/Getty Images)

Διαλύοντας τις ΗΠΑ

Η χρήση της μετανάστευσης ως όπλο άρχισε να συζητάται περισσότερο στον ακαδημαϊκό χώρο πριν από αρκετά χρόνια, δήλωσε ο κος Χιούμαϊρ.

Το βιβλίο «Weapons of Mass Migration: Forced Displacement, Coercion, and Foreign Policy» («Όπλα μαζικής μετανάστευσης: Αναγκαστική μετακίνηση, εξαναγκασμός και εξωτερική πολιτική») της ακαδημαϊκού Κέλλυ Γκρήνχιλ αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη μετανάστευση οι ασθενέστερες χώρες για να πιέσουν τις ισχυρότερες.

Στην έρευνά της, η κα Γκρήνχιλ βρήκε 81 περιπτώσεις στις οποίες τα ασθενέστερα έθνη χρησιμοποίησαν τη μετανάστευση ως όπλο για να εκμαιεύσουν παραχωρήσεις από τα ισχυρότερα έθνη, όπως την άρση κυρώσεων, δήλωσε ο κος Χιούμαϊρ.

[Η μέθοδος αυτή] Είναι επιτυχής στο 40% των περιπτώσεων, γεγονός που της δίνει περισσότερες πιθανότητες από τις κυρώσεις να επιφέρει αλλαγές στη συμπεριφορά – αντίθετα, οι κυρώσεις ήταν επιτυχείς στο 26% των περιπτώσεων, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Νέες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό επιτυχίας της εργαλειοποιημένης μετανάστευσης μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

«Πρόκειται για μια ασύμμετρη εισβολή», δήλωσε ο κος Χιούμαϊρ. «Πρόκειται για μια προπαρασκευαστική κατάσταση για μια σύγκρουση και έναν αγώνα που πρόκειται να φέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Είπε ότι πιστεύει ότι η τρέχουσα μαζική μετανάστευση θέτει τις βάσεις για το επόμενο στάδιο, το οποίο θα εξαρτηθεί εν μέρει από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό τον Ιούνιο και την προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

image-5600338
Η εκδήλωση για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Κλαούντια Σάινμπαουμ στην πλατεία Σόκαλο στην Πόλη του Μεξικού. Μεξικό, 1η Μαρτίου 2024. (Jaime Lopez/Getty Images)

Ο κος Χιούμαϊρ υπέθεσε, αφού ανέλυσε την κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δεχτεί μαζικά μετανάστες, ότι μια δευτερεύουσα φάση επίθεσης θα μπορούσε να συνεπάγεται τη δημιουργία επιχειρήσεων και υποδομών ελεγχόμενων από τη Ρωσία και την Κίνα στη μεξικανική πλευρά των νότιων συνόρων των ΗΠΑ.

«Αυτό θα παρείχε πρόσθετες δυνατότητες αποσταθεροποίησης αυτών των συνόρων», δήλωσε.

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν έχουν εισχωρήσει στη Λατινική Αμερική και φαίνεται να εργάζονται συντονισμένα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο κος Λούντον.

Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει ήδη εδραιωθεί σε όλη τη Λατινική Αμερική με την εκτεταμένη πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος». Έχει συμμετοχή σε πολλά λιμάνια και σιδηροδρόμους και έχει συνάψει στρατιωτικές συνεργασίες με πολλές χώρες. Στο Μεξικό, οι Κινέζοι έχουν ενσωματωθεί στις επιχειρήσεις διακίνησης ναρκωτικών του καρτέλ, παρέχοντας πρόδρομες χημικές ουσίες για την παραγωγή φαιντανύλης και υπηρεσίες ξεπλύματος χρήματος από την άλλη πλευρά. Στη Σονόρα του Μεξικού, το καθεστώς διερευνά επί του παρόντος την εξόρυξη λιθίου.

Και οι δύο εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η προπαγάνδα από τους ξένους αντιπάλους υποδηλώνει ότι το τελικό στάδιο θα είναι να τεμαχιστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή να επιστρέψουν την κυριότητα των αμερικανικών εδαφών σε έθνη όπως το Μεξικό, ως παραχώρηση στο όνομα της ισότητας .

Ο κος Χιούμαϊρ επεσήμανε την επίσκεψη του Ρώσου γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ στη Λατινική Αμερική το 2023, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός άντρας στη Ρωσία, μετά τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,

Ενώ ο κος Πατρούσεφ επισκεπτόταν την Κούβα και άλλες χώρες, τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετέδωσαν έναν χάρτη που έδειχνε ένα επανασχεδιασμένο νότιο σύνορο των ΗΠΑ, είπε ο κος Χιούμαϊρ:

«Έβαλαν αυτόν τον χάρτη, που έδειχνε ένα νέο σύνορο που ουσιαστικά κάλυπτε όλη την Αριζόνα, το μισό Τέξας και τα δύο τρίτα της Καλιφόρνια, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα οι νότιοι γείτονες των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακτήσουν τα εδάφη που τους έχουν κλαπεί», δήλωσε ο κος Πατρούσεφ, σύμφωνα με το κρατικά ελεγχόμενο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κος Πατρούσεφ χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες «ένα σύνολο συρραμένων κομματιών, σαν τα πάτσγουορκ καλύμματα, που μπορεί εύκολα να διαλυθεί κατά μήκος των ραφών».

Ο κόσμος μπορεί να απορρίψει αυτή την ιδέα και να γελάσει, είπε ο κος Χιούμαϊρ.

Αλλά αν η πίεση και η αποσταθεροποίηση αυξηθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χάσουν τον έλεγχο των συνόρων τους και ακόμη και να αναγκαστούν να παραδώσουν εδάφη, δήλωσε.

Της Darlene McCormick Sanchez

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.