Φίδι πνίγεται ενώ προσπαθεί να καταπιεί ψάρι – Τρομακτικές εικόνες

Ένας ερπετολόγος στη Γαλλία τράβηξε μια φοβερή φωτογραφία ενός φιδιού που πνίγεται καθώς προσπαθούσε να φάει ένα ψάρι στο μέγεθος του κεφαλιού του.

Πολλά είδη φιδιών τρώνε ψάρια – και αρκετά μπορούν να ανοίξουν τα σαγόνια τους πολύ για να καταπιούν μεγάλα θηράματα. Όμως το ψάρι σε αυτή την περίπτωση είχε «εισβάλλει» και επεκταθεί σε αυτό το μέρος της Ευρώπης και δεν αποτελεί συνηθισμένο είδος τροφής για τα φίδια. Ο επιστήμονας που το εντόπισε λέει ότι η συνάντηση θα πρέπει να προκαλέσει περαιτέρω έρευνα για τη σχέση μεταξύ των φιδιών που τρώνε ψάρια και των χωροκατακτητικών ειδών.

Ο Nicolas Fuento, ένας ερπετολόγος στη μη κερδοσκοπική Ένωση για την Προστασία των Πτηνών στη Γαλλία, συνάντησε την οχιά ( Natrix maura ) στο Lac de Carcès στη νοτιοανατολική Γαλλία. Στην αρχή νόμιζε ότι το φίδι απλά προσπαθούσε να φάει το ψάρι. Αλλά τότε συνειδητοποίησε ότι το φίδι πάλευε να καταπιεί.

«Το φίδι έδειξε ασυνήθιστες σπασμωδικές κινήσεις σε μια προφανή προσπάθεια να διώξει το ψάρι, το οποίο φαινόταν να βρίσκεται στον [οισοφάγο] του φιδιού», έγραψαν μαζί με έναν συνάδελφό του σε ένα ερευνητικό σημείωμα που περιγράφει το περιστατικό, που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό Herpetology .

Ο Φουέντο έβαλε έναν ασκούμενο να κρατήσει το φίδι ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει το ψάρι, αλλά τα αγκάθια του ψαριού κατά μήκος της πλάτης του είχαν κολλήσει στον οισοφάγο του φιδιού. Έτσι, για να το βγάλει, έσπρωξε απαλά το ψάρι στο στόμα του φιδιού για να ξεκολλήσει τα αγκάθια, «σαν να έβγαζα ένα αγκίστρι από το στόμα ενός ψαριού», είπε στο Live Science σε ένα email.

Μόλις ανακουφίστηκε από το ψάρι, το φίδι δεν φάνηκε να τραυματίστηκε και γλίστρησε κάτω από έναν βράχο.

Με το ψάρι έξω από το στόμα του φιδιού, ο Φουέντο το αναγνώρισε ως ρούφι ( Gymnocephalus cernua ). Τα Ruffes είναι μικρά ψάρια του γλυκού νερού, ιθαγενή σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας, αλλά το είδος έχει εισαχθεί στη Βόρεια Αμερική και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας – και τα σκληρά και αγκαθωτά ραχιαία πτερύγια τους θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ορισμένα αρπακτικά στο να τα φάνε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.