Το ταξίδι του Κίσινγκερ στην Κίνα ως προπομπός του τρίτου παγκοσμίου πολέμου

Ο 100χρονος Χένρι Κίσινγκερ πήγε στην Κίνα. Για ποιο λόγο ένας υπέργηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας κάνει ένα τόσο επικίνδυνο ταξίδι;

Το συγκεκριμένο και άκρως επικίνδυνο ταξίδι δεν έγινε ούτε για το χρέος των ΗΠΑ, ούτε για τον εμπορικό πόλεμο, ούτε καν για την Ταϊβάν.

Ο Κίσινγκερ και ο Σι κεκλεισμένων των θυρών, συζήτησαν κάτι που θα μας επηρεάσει όλους.

Η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο σήμερα, δεν είναι η Κίνα, αλλά το χρέος των ΗΠΑ. Ένα κολοσσιαίο χρέος 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή των αμερικανικών ομολόγων θα καταρρεύσει αναπόφευκτα, γεγονός που θα επιφέρει ένα πυρηνικό χτύπημα στις οικονομίες πολλών χωρών.

Εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας και τρισεκατομμύρια δολάρια σε συντάξεις θα εξαφανιστούν.

Το προφανές λοιπόν είναι ότι ο Κίσινγκερ θα ζητούσε από την Κίνα να βοηθήσει για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όταν ο Σι Τζινπινγκ ξεκίνησε την 1η του θητεία, του ενημερώθηκε ότι η κινεζική οικονομία δεν μπορούσε να αντέξει ένα ενδεχόμενο κραχ των αμερικανικών ομολόγων.

Η εκστρατεία απομόχλευσης της Κίνας από τα αμερικανικά ομόλογα ξεκίνησε το 2013 και αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Κινέζου ηγέτη.

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι τόσο συντονισμένος σε αυτόν τον σκοπό, ώστε δεν δίστασε να οδηγήσει τους δύο μεγαλύτερους κινέζους κατασκευαστές ακινήτων σε πτώχευση το 2021.

Κάποιοι τότε υποστήριξαν ότι ο Σι έκανε ένα θανάσιμο λάθος.

Λίγα χρόνια πριν, μερικούς μήνες προτού ξεσπάσει η πανδημία, περί τα τέλη του 2018, όλοι στην Κίνα ήταν σε κατάσταση ευφορίας. Μία εφορία που θύμισε το 1999 και το χρηματιστήριο στην Ελλάδα…

Οι επιχειρήσεις δανείζονταν σαν τρελές για να επεκταθούν. Οι τιμές των κατοικιών ήταν υπερβολικά υψηλές.

Ήταν μια καταστροφή που θα συνέβαινε αναπόφευκτα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εκεί φάνηκε η ευφυία του κινέζου ηγέτη ο οποίος σε αντίθεση με τις Αστοχίες ενέργειες της κινεζικής κυβέρνησης το 2008, έκανε μία αριστοτεχνική ενέργεια:

Έσπασε τις κινεζικές «φούσκες» χρηματοοικονομικών και ακινήτων, με ελεγχόμενο τρόπο! Έτσι, η κινεζική κυβέρνηση εξουδετέρωσε μια οικονομική ωρολογιακή βόμβα που θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο.

Και όμως, Δυτικοί αναλυτές επέμεναν ότι ο κινέζος γιατί οδηγούσε την Κίνα στην οικονομική κατάρρευση!

Πάμε πίσω στο ταξίδι του Κίσινγκερ.

Εάν ένας άνδρας 100 ετών πρόκειται να βρεθεί σε ένα αεροπλάνο για 14 ώρες, θα χρειαστεί μια πλήρη ιατρική ομάδα μαζί του.

Ο Κίσινγκερ έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του, Έβαλε κυριολεκτικά την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο για να ταξιδέψει στην Κίνα. Ειδικά εμείς οι Έλληνες που πέσαμε θύματα ενός αδίστακτου ανθρώπου όπως ο Κίσινγκερ τις συνέπειες των πράξεών του τις πληρώνουμε ακόμα και σήμερα με την ματωμένη Κύπρο, γνωρίζουμε ότι οι πράξεις του είναι άκρως υπολογισμένες.

Η Κίνα πέρασε την τελευταία δεκαετία απομονώνοντας τον εαυτό της από το αναπόφευκτο κραχ των αμερικανικών ομολόγων.

Η Κίνα λοιπόν δεν πρόκειται να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση των ομολόγων, όπως έκανε το 2008.

Εάν όμως η οικονομία των ΗΠΑ βρεθεί υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης, η μόνη διέξοδος θα είναι ο πόλεμος.

Ο Κίσινγκερ λοιπόν ταξίδεψε στο Πεκίνο για να συζητήσει την πιθανότητα εντός παγκόσμιου πολέμου.

Το ταξίδι του Κίσινγκερ στο Πεκίνο είχε μόνον έναν σκοπό – να συζητήσει πώς να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά όταν (και όχι αν) ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Ο Κίσινγκερ άλλωστε γνωρίζει την αρχαία κινέζικη παροιμία – 危机:

Όπου ελλοχεύει κίνδυνος, κρύβεται και μια ευκαιρία.

Η απειλή πολέμου στην Κίνα μπορούσε να εγερθεί μόνον από έναν άνθρωπο όπως ο Κίσινγκερ, τον οποίο οι Κινέζοι εκτιμούν. Ουδείς αμερικανός αξιωματούχος θα τολμούσε να απειλήσει την Κίνα με παγκόσμιο πόλεμο, εάν συνεχιζόταν η πίεση προς τα αμερικανικά ομόλογα. Ο καιρός που οι ΗΠΑ μπορούσαν να εκβιάσουν την Κίνα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Κίσινγκερ όμως μπόρεσε να περάσει την συγκεκριμένη απειλή, ως νουθεσία και φιλική συμβουλή, που μάλιστα δεν δεσμεύει το επίσημο αμερικανικό κράτος.

Αυτό όμως που πιθανότατα δεν είναι γνωστό στην Δύση, είναι πως οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας από το 1999 έως σήμερα, αναπτύσσονται με ένα και μοναδικό σενάριο. Την σύγκρουση με τις ΗΠΑ!

Ο παγκόσμιος πόλεμος λοιπόν για την Κίνα δεν είναι μία απειλή, αλλά μία οργανωμένη κατάληξη ενός αγώνα με μακροχρόνια προετοιμασία.

Γι’αυτό ακριβώς και ο Σι απάντησε με συγκαταβατικότητα στον υπέργηρό εκβιαστή, Χένρυ Κίσινγκερ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.