Εταιρεία της Νότιας Κορέας θα βοηθήσει την Τουρκία να κινηθεί ο τενεκές «τανκ» Altay

Η SNT Heavy Industries θα προμηθεύσει έναν αυτόματο μηχανισμό μετάδοσης για τον κινητήρα Altay, ικανοποιώντας μια σημαντική απαίτηση του τουρκικού αμυντικού τομέα.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του trtworld:

Μια εταιρεία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει έναν αυτόματο μηχανισμό μετάδοσης για τον κινητήρα που τροφοδοτεί το κύριο άρμα μάχης Altay της Τουρκίας.

Η SNT Heavy Industries θα παραδώσει την BMC, τον κατασκευαστή του Altay, με αυτόματο κιβώτιο 1.500 ίππων για 217,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Η συμφωνία με τη Νότια Κορέα θεωρείται σημαντική πρόοδος για τις αμυντικές απαιτήσεις της Τουρκίας μετά την κατάρρευση μιας προηγούμενης συμφωνίας με γερμανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία, η σύμβαση εξαγωγής υπογράφηκε μετά από οκτάμηνη εξέταση των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμής οδήγησης αντοχής πέρυσι.

Η συμφωνία εξαγωγής περιλαμβάνει δέσμευση προμήθειας 74,9 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027 και μια πρόσθετη επιλογή προμήθειας αξίας 141 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2028 και 2030.

«Είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα μέσω μιας σκληρής αξιολόγησης δοκιμών, όπως η ολοκλήρωση μιας νυχτερινής οδήγησης περίπου 200 km (124,27 μίλια) την ημέρα, ακόμη και σε τοπικό ανώμαλο έδαφος και περιβάλλον», δήλωσε η εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι η μετάδοση τους θα μπορούσε να αντικαταστήστε τα γερμανικά εξαρτήματα.

Η BMC υπέγραψε προηγουμένως συμβόλαιο εξαγωγής με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας, την Doosan Infracore Co. και την S&T Dynamics Co., για τον κινητήρα και τον μηχανισμό μετάδοσης της Altay.

Πηγές του κλάδου λένε ότι δεν υπήρξε μεγάλη πρόοδος σε αυτό το μέτωπο.

Μακροπρόθεσμα, η Τουρκία στοχεύει να παράγει τους δικούς της κινητήρες και κιβώτιο ταχυτήτων.

Ωστόσο, οι προμήθειες της Νότιας Κορέας θα χρησιμεύσουν ως λύση αναστολής έως ότου η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας μπορέσει να κατασκευάσει τα ανταλλακτικά τοπικά.

Η Τουρκία την… παλεύει με τον πρώτο της εθνικά αναπτυγμένο κινητήρα 1.500 ίππων, BATU, τον Μάιο, ο οποίος μπορούσε να τροφοδοτήσει διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς του Altay.

Ο εγχώρια ανεπτυγμένος κινητήρας είναι ένας 12κύλινδρος, τύπου V, υδρόψυκτος, turbo diesel κινητήρας που θα παράγει 1.500 ίππους και 4600 Nm ροπής.

Η Τουρκία ξεκίνησε το έργο αρμάτων μάχης Altay το 2005 για να βελτιώσει τις τεχνικές δυνατότητες της τουρκικής άμυνας και να αυξήσει την εγχώρια συνεισφορά της χώρας στον τομέα. Εάν προσπαθούσε με καταπέλτες καλύτερα θα τα πετύχαινε.

Καθυστερήσεις έργων

Το έργο του τανκ Altay, το οποίο προοριζόταν να ενσωματώσει τεχνολογίες από πολλούς παίκτες, αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην απόκτηση κρίσιμων εξαρτημάτων όπως οι κινητήρες και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Άγκυρα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τις γερμανικές εταιρείες MTU και RENK για την παραγωγή και τις προμήθειες του κινητήρα του τανκ.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν επιτυχώς λόγω του εμπάργκο όπλων από το Βερολίνο, το οποίο κατηγορούσε αδίκως την Τουρκία ότι εμπλέκεται στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Η Τουρκία άρχισε να αναζητά νέους κινητήρες περίπου αυτή την περίοδο και τελικά παρέλαβε τους κινητήρες από τον Κορεάτη κατασκευαστή τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Ενώ οι αμυντικές βιομηχανίες πολλών προηγμένων χωρών, ιδίως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις παραγωγής στις αμυντικές βιομηχανικές τους βάσεις, η αμυντική βιομηχανία της Νότιας Κορέας είναι ισχυρή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.