Τ.Μπάιντεν: «Ο παγκόσμιος πληθωρισμός οφείλεται στον πόλεμο… του Ιράκ» – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται «αλλού»

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιχειρώντας να αναλύσει το «παγκόσμιο πρόβλημα του πληθωρισμού» είπε ότι οφείλεται στην Ρωσία και στον πόλεμο του… Ιράκ το οποίο για να το διορθώσει είπε κάτι ακόμα χειρότερo «συγγνώμη έκανα λάθος, σκεφτόμουν το Ιράκ, όπου πέθανε ο γιος μου».

Μόνο που ο γιος του Μπο Μπάιντεν υπηρέτησε στο Ιράκ το 2009 ως ταγματάρχης της Εθνοφρουράς του Μέριλαντ και επέστρεψε στις ΗΠΑ για να πεθάνει στο νοσοκομείο από καρκίνο του εγκεφάλου.

H κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διανοητικές ικανότητες του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν έχει γίνει τραγική καθώς σε μία ακόμα δημόσια εμφάνισή του απέτυχε να διατηρήσει μία στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα.

Του πήρε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να διορθώσει την γκάφα του, μιλώντας για τον γιο του που επίσης υποτίθεται ότι πέθανε στον πόλεμο του Ιράκ (Ο γιος του προέδρου πέθανε σε νοσοκομείο του Μέριλαντ από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015. Είχε φύγει από το Ιράκ το 2009).

“Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και τον αντίκτυπο στο πετρέλαιο και λόγω του τι κάνει η Ρωσία…Με συγχωρείτε, (εξαιτίας) του πολέμου στην Ουκρανία (παύση). Και…σκέφτηκα το Ιράκ επειδή εκεί ο γιος μου πέθανε”.

Φυσικά, το ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποπίπτει σε τέτοια συνεχή λεκτικά και διανοητικά σφάλματα λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές της 8 Νοεμβρίου δεν είναι καλό για τους Δημοκρατικούς.

Ήδη έχει παρατηρηθεί μεγάλη αποσυσπείρωση στους ψηφοφόρους τους καθώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν τσακίσει την οικονομική τους κατάσταση ενώ μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας για κατέχεται από τον φόβο ενός πυρηνικού πολέμου λόγω της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Μία αντιπαράθεση την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση Μπάιντεν και η αμερικανική κοινωνία το βλέπει αυτό παρά την προσπάθεια των δυτικών και διεθνών ΜΜΕ να επιχειρούν να παρουσιάσουν το «άσπρο-μαύρο» και να παρουσιάζουν την Ρωσία ως υπεύθυνη επειδή η Μόσχα δεν αποδεχόταν να ενταχθεί η Ουκρανία «ως ελεύθερη χώρα» στο ΝΑΤΟ.

Δηλαδή η Μόσχα δεν αποδέχτηκε να έχουν το δικαίωμα οι Αμερικανοί να αναπτύξουν πυρηνικές και συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και να μπορούν να εξαφανίσουν την Ρωσία σε πέντε λεπτά καθώς από τέτοια απόσταση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χρόνος αντίδρασης.

Με λίγα λόγια οι Ρώσοι δεν δέχτηκαν να αυτοκτονήσουν και είναι «κακοί» γι’αυτό. Αν γίνοταν κάτι αντίστοιχο με γειτονική χώρα των ΗΠΑ, π.χ. το Μεξικό να ενταχθεί στο CSTO, όλοι μάλλον γνωρίζουν τι θα είχε συμβεί…

Nα σημειώσουμε ότι χάος επικράτησε στην προεκλογική ομιλία του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (Ο οποίος ήταν και είναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς των Δημοκρατικών), όπου οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών τον αποδοκίμασαν και γιουχάισαν για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μπάιντεν και έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου τον πλανήτη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ομιλία υποστηρικτών των Δημοκρατικών οι οποίοι έχουν απογοητευτεί πάρα πολύ με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν που έχουν προκαλέσει ένα τρομακτικό κύμα ακριβείας ενώ έχουν ενσταλάξει τον φόβο στους Αμερικανούς ότι μπορεί η ζωή τους να χαθεί μέσα σε έναν πυρηνικό όλεθρο

«Ανατρέψατε την ουκρανική κυβέρνηση το 2014, ανατρέψατέ την νόμιμη ουκρανική κυβέρνηση το 2014,  πες μας για τα σχέδιά σας για πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία, σταματήστε να προκαλείται πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία, θα μας σκοτώσετε όλους, η Ρωσία δεν είναι ο εχθρός. Η Victoria Nuland χρηματοδότησε την ανατροπή (στην Ουκρανία)» έλεγαν διαμαρτυρόμενοι οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες αλλά η φωνή του χάνονταν μέσα στις μαζικές διαμαρτυρίες των οπαδών του κόμματος.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους Δημοκρατικούς οι δημοσκοπήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνουν ότι πρόκειται να υποστούν μία συντριπτική ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.