Reuters: «Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα»

Για επιστροφή της ανησυχίας αναφορικά με την Ελλάδα με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει τον διεθνή διασυρμό της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο επικρατεί σοβαρή πολιτική κρίση και αστάθεια στη χώρα μας.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο έλλειμμα και το υψυλότατο χρέος της χώρας μας εν μέσω σκληρής οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά και της πολιτικής συγκυρίας στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου, -εκτιμά το Reuters- οι δανειστές, οι επενδυτές και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να ανησυχούν ξανά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας, αλλά και την προβληματική και δυσοίωνη πορεία που φαίνεται να χαράσσει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η άλλοτε ευνοϊκή θέση που φαίνεται να απολάμβανε το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές ένα προηγούμενο διάστημα φαίνεται να έχει πλέον εξαφανιστεί μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων» σημειώνει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη αρθρογραφία του Ντίξον επιδοκιμάζεται η δημοσιονομική πολιτική Μητσοτάκη και το πακέτο μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Έτσι, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο παρόν άρθρο ο Ντίξον ασκεί κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καταπολέμηση της διαφθοράς από τότε που ανέβηκε στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, είναι χαρακτηριστική η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα χάρη στον οποίο «τη γλίτωσαν» τραπεζίτες και χρηματιστές που διώκονταν για διαφθορά και παραχαράξεις, ενώ και μεγάλοι φοροδιαφυγόντες επιχειρηματίες απέφυγαν οποιαδήποτε ποινή. Άλλη μια φωνή από το εξωτερικό, λοιπόν, που ξεσκεπάζει την πάγια στάση της κυβέρνησης των «αρίστων» υπέρ ημετέρων.

Επιπλέον, ο Ντίξον κάνει λόγο για τον υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης ΝΔ, με χαρακτηριστική την τροπολογία για την υπαγωγή της ΕΥΠ απευθείας στον ίδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δημοσιογράφος του Reuters «προβλέπει» την τακτική παραχολογίας που πιθανώς θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλίσει την τετραετία.

Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος του βρετανικού πρακτορείου βλέπει μαύρα σύννεφα πάνω από το πολιτικό μέλλον της χώρας όποτε και αν τελειώσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς κατά τον ίδιο «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή ακόμη και κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.