Ιερέας έκανε λειτουργία μέσα στη θάλασσα με μαγιό και φουσκωτό… στρώμα – Σάλος στην Ιταλία

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με έναν ιερέα που αποφάσισε τελέσει την κυριακάτικη λειτουργία μέσα στη θάλασσα φορώντας μόνο το μαγιό του. Μάλιστα επιστράτευσε ένα φουσκωτό στρώμα ελλείψει… Αγίας Τράπεζας.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, όπου ο καθολικός ιερέας Ματία Μπερνασκόνι συνόδευε σε κατασκήνωση 21 μαθητές γυμνασίου, εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας. Ήταν η τελευταία ημέρα στην κατασκήνωση και ο ιερέας λειτούργησε μέσα στο νερό με το μαγιό του.

Κάποιοι από τους λουόμενους παρακολούθησαν την λειτουργία του 36χρονου ιερέα και τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο με αποτέλεσμα γρήγορα η είδηση αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στον διεθνή Τύπο.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της στην οποία επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και αναφέρει πως «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ο 36χρονος ιερέας απάντησε με την σειρά του στην Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα μέσω επιστολής. Ο πατέρας Μπερνασκόνι στην επιστολή του ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε πρόθεση να ευτελίσει την λειτουργία της θείας ευχαριστίας. «Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση», έγραψε ο ιερέας και πρόσθεσε: «όμως, τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης», έγραψε.

Η δημόσια συγγνώμη και η παραδοχή του λάθους από την πλευρά του ιερέα ωστόσο φαίνεται πως δεν έπεισε την Εισαγγελία του Κρότωνα που διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.