Εκνευρισμός επικρατεί σε ιστοσελίδες στη Βόρεια Μακεδονία, που δεν καλοδέχτηκαν την απόφαση του Ζόραν Ζάεφ να «μαζέψει» τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας.
Με αρκετό εθνικισμό δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχολιάζουν αρνητικά, μην έχοντας επίγνωση τη σοβαρότατη παραβίαση της Συμφωνίας που διέπραξαν και ότι εξαιτίας μίας φανέλας η χώρα τους μπορεί να επιστρέψει άρδην στον μεσαίωνα από την οποία την έβγαλε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Εάν κάποιοι στη Βόρεια Μακεδονία νομίζουν ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ είναι αρκετή, ας κοιτάξουν τη γειτονική τους Αλβανία κι ας αναλογιστούν που την ωφέλησε.
Ο μόνος τρόπος να διασωθούν από την κακοδαιμονία τους και να αναχαιτίσουν μία μελλοντική διάλυση του πολυεθνικού τους μορφώματος είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία όμως φαίνεται θα αργήσει πολύ, επειδή ακριβώς στη Βόρεια Μακεδονία αρκετοί επιμένουν να αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.
Μία μικρή κυρίως σλαβόφωνη πολυεθνική χώρα πάμφτωχη, δίχως στρατό και με το 1/3 του πληθυσμού της Αλβανούς, για πόσο νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς την υποστήριξη της Ελλάδας, η οποία είναι η μοναδική γείτονας που δεν επιθυμεί τον διαμελισμό της;
Βυθισμένοι στη βαλκανική τους επαρχιώτικη εσωστρέφεια αδυνατούν να αντιληφθούν ότι σκάβουν τον λάκκο τους.
Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα VECER.PRESS αναφέρει ότι ο Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να ηρεμήσει τους Έλληνες και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να το αλλάξει αυτό.
Η αθλητική ιστοσελίδα SPORTCLUB γράφει ότι ο Ζόραν Ζάεφ, «με δήλωσή του προς τα ελληνικά ΜΜΕ, πιθανότατα τη χειρότερη στιγμή, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την εθνική μας ομάδα, αποφάσισε να δηλώσει ξεκάθαρα ότι η κατάσταση με την εθνική ομάδα και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της “Μακεδονίας” θα επιλυθεί».
Στο ίδιο πνεύμα, η αθλητική ιστοσελίδα SPORT1 αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε τη χειρότερη δυνατή συγκυρία για να απευθυνθεί στα ελληνικά ΜΜΕ, εν μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με το περιεχόμενο που δεν θα αρέσει στη «μακεδονική» κοινή γνώμη.
Βεβαίως θα ήταν έκπληξη εάν αθλητικές ιστοσελίδες είχαν συναίσθηση τι τους έρχεται εάν δεν αλλάξουν τη φανέλα.
Λάδι στη φωτιά ρίχνουν όμως και γνωστές «μακεδονικές» ιστοσελίδες, που έχουν ταχθεί στο παρελθόν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η ιστοσελίδα της NOVA MAKEDONIJA σημειώνει ότι ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες της Αθήνας για το έμβλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της «Μακεδονίας» στις φανέλες της «μακεδονικής» εθνικής ομάδας εξετάζονται, ενώ προσθέτει ότι ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχουν διεξαχθεί συνομιλίες για αυτό το ζήτημα με την FFM.
Η ιστοσελίδα MKD σχολιάζει ότι παρόλο που ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, απάντησε στους Έλληνες ότι η FFM δεν έχει υποχρέωση να αλλάξει το όνομά της, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ τους υποσχέθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) ότι θα λύσει και αυτό το πρόβλημα όπως αυτοί το ζητάνε.
«Ο Ζάεφ υπάκουσε τον Κοτζιά: Στις φανέλες πρέπει ξεκάθαρα να φαίνεται ότι εκπροσωπούν τη Βόρεια Μακεδονία, ανεξάρτητα από τα αρχικά της FFM»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 365, «παρόλη την απάντηση του ΥΠΕΞ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να ακολουθεί τη λογική του πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας και συνυπογράφοντος τη Συμφωνία των Πρεσπών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος υποστήριξε ότι η FFM δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της UEFA, στο βαθμό που δεν εκπροσωπεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος και ότι συνεπώς δεν πρέπει να αποκαλείται “Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας”, καθώς “η Μακεδονία είναι ανύπαρκτο κράτος, ενώ το κράτος που υπάρχει είναι η Βόρεια Μακεδονία”».
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)