Μεγάλο το ενδιαφέρον εάν ο παίχτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν είχε εμβολιαστεί για τον COVID-19 ή όχι.
Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι ότι δεν ξέρουμε…
Ο προπονητής της εθνικής Δανίας Kasper Hjulmand υπέρμαχος των εμβολιασμών είχε ασκήσει την Τετάρτη έντονη κριτική στην UEFA γιατι δεν προχώρησε στον εμβολιασμό όλων των ομάδων που θα μετείχαν στο Euro 2020. Η ομοσπονδία της Δανίας όμως όπως και πολλές άλλες ομάδες που θα μετείχαν στοπ φετινό Euro είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό των παιχτών πριν να ερχόταν η κανονική σειρά τους.
Danish (unlike, say, Italian) national team was not vaccinated by mandate. They might have jabbed him in Inter Milan, but that’s just a speculation. Some of his Inter teammates (like Lukaku) did take a vaccine, some did not. https://t.co/QRgX0nLUl8
— kreese 1984 (@1984Kreese) June 12, 2021
Πολλοί όμως παίχτες είχαν εμβολιαστεί στα πρωταθλήματα που έπαιζαν. Ο Έρισκεν αγωνιζόταν στην Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο, η οποία μαζί με άλλες ομάδες της πόλης είχαν εμβολιάσει περί τους 15 παίχτες αλλά αυτοί ήταν στο πλαίσιο της εθνικής Ιταλίας, επομένως -λογικά- ήταν Ιταλοί.
Italy squad receive Covid-19 vaccines ahead of Euro 2020 https://t.co/M9H0pEsWyN via @IrishTimesSport
— Irish Times Sport (@IrishTimesSport) May 4, 2021
«Σήμερα (7 Ιουνίου) 12 αθλητές εμβολιάστηκαν στην Ρώμη και άλλοι 14 ή 15 στο Μιλάνο. Είναι οι παίχτες που επιλέχτηκαν από τον Mancini», αναφέρεται.
Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες όμως ακόμη πληροφορίες, ο Έρισκεν φέρεται να εμβολιάστηκε με Pfizer ή Moderna το προηγούμενο βράδυ!
Όπως ανέφερε σε εκπομπή του ο ραδιοφωνικός σταθμός Ρ3 της Δανίας το προηγούμενο βράδυ, όλοι οι παίχτες της εθνικής Δανίας εμβολιάστηκαν με ένα από τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη Δανία δηλαδή της Pfizer ή της Moderna.
This is so weird that we NEED to look into the V that all the players took right before these games. We know the problems with the heart and vascular system that it is notorious for, we cannot ignore this!
— Sarah Tillman (@CoyoteTruth1) June 12, 2021
Γενικότερα από ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι ομάδες της Ιταλίας και της Ισπανίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, πριν την συμμετοχή τους στο Euro 2020.