Τα μυστικά της βρωμιάς: 3 λόγοι να μην ξαπλώνεις με τα ρούχα

Αν με το που μπαίνεις στο σπίτι βρίσκεις τη διαδικασία να αλλάξεις τα ρούχα που φοράς, πριν αράξεις, πολύ κουραστική, έχουμε μερικά άσχημα νέα και 3 λόγους να το ξανασκεφτείς.
Εντάξει, ας το παραδεχτούμε πως ουκ ολίγες φορές έχει τύχει το πρώτο πράγμα που κάνουμε επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι, να είναι ένα μακροβούτι στο κρεβάτι ,ενώ αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα συναντήσουμε τον εαυτό μας να ξερένεται μετά από μία ξέφρενη βραδιά με τα ρούχα στο κρεβάτι. 
Μπορεί να μη μας περνάει από το μυαλό ότι κάνουμε κάποιο έγκλημα, αλλά αυτή είναι μία συνήθεια την οποία όχι απλά αξίζει, αλλά μάλλον πρέπει να αποβάλουμε. Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους οφείλουμε να το σκεφτόμαστε δύο και τρεις και τέσσερις φορές, πριν αράξουμε στο κρεβάτι με τα ρούχα που φορούσαμε όλη την ημέρα.
Ποιοι είναι αυτοί οι 3 λόγοι, οι οποίοι παράλληλα αποτελούν τα σιχαμένα μυστικά της βρωμιάς;
Το σώμα μας εκκρίνει πολλά και διάφορα
Όπως μας αποκαλύπτουν οι εμπειρογνώμονες του Brit Lab, το σώμα μας αποβάλλει καθημερινά μία σειρά από “βρώμικες” ουσίες και ακόμα κι αν είμαστε οι πιο επιμελείς άνθρωποι με την προσωπική μας υγιεινή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.
“Συνεχώς αποβάλλουμε κύτταρα του δέρματος, στάζουμε έλαια του δέρματος και εκκρίνουμε ιδρώτα σε οτιδήποτε φοράμε. Στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος αποβάλλει 500 εκατομμύρια κύτταρα του δέρματος και ένα λίτρο ιδρώτα καθημερινά”, λένε συγκεκριμένα στο παρακάτω video.
https://www.youtube.com/watch?v=AuoqHdarSgcrn
Και πού καταλήγουν όλα αυτά; Μα φυσικά, στα ρούχα που φοράμε.
Και αν αυτά τα ρούχα έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα μας σεντόνια, θα τα μετατρέψουν όχι σε έναν λευκό παράδεισο, όπου αναπαύουμε το κορμί μας, αλλά σε μία… αποθήκη όλων των ουσιών που ο ίδιος ο οργανισμός μας απέβαλε. Θέλουμε αλήθεια να αναγκάσουμε το κορμί μας, το βράδυ να ξαπλώσει και πάλι ανάμεσά τους;
Τα μικρόβια παραμονεύουν παντού
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρούχα μας δεν μαζεύουν μόνο όσα απέβαλε ο οργανισμός μας, αλλά συλλέγουν και άλλα “καλούδια” από όλα τα μέρη από όπου περάσαμε -είτε αυτά είναι μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε αυτά είναι πάρκα, δρόμοι ή το πιο βρώμικο από ό,τι νομίζουμε γραφείο μας στη δουλειά.
Όπως σημειώνεται στο Reader’s Digest, ο διευθυντής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Δρ Philip Tierno, σε έρευνα την οποία πραγματοποίησε το 2010, διαπίστωσε πως ακόμη και τα αχρησιμοποίητα ρούχα χρειάζονται προσοχή.
Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στη μελέτη του, βακτήρια, ιοί και άλλοι οργανισμοί όπως ο σταφυλόκοκκος μπορούν να βρεθούν ακόμα και στα ολοκαινούρια ρούχα που έχουμε μόλις αγοράσει, καθώς αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν έως και μήνες πάνω τους.
Αν οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι κουβαλούν πάνω τους τα ρούχα με τα οποία κυκλοφορούμε στους δρόμους όλη την ημέρα. Ούτε πόσα από αυτά καταλήγουν στο κρεβάτι μας, αν καθίσουμε σε αυτό πριν τα βγάλουμε.
Τα βρώμικα σεντόνια προκαλούν από εξανθήματα, έως μολύνσεις
Άλλωστε, το εξειδικευμένο site Dermascope.com το έκανε για εμάς. Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα, τα ρούχα μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις εξανθημάτων και ερεθισμούς του δέρματος. Και όσο πιο βρώμικο το ρούχο, τόσο χειρότερος ο ερεθισμός. 
Όπως γράφουν οι ειδικοί συντάκτες του Dermascope, μία από τις κύριες αιτίες της ακμής στην πλάτη και στο στήθος είναι η παρατεταμένη πίεση και τριβή και η πηγή αυτής της τριβής μπορεί συχνά να είναι ένα πολύ σφιχτό πουκάμισο ή μία κολλητή μπλούζα -ειδικά αν αυτά τα ρούχα είναι βρώμικα
Επομένως, αν τα βρώμικα ρούχα μας μεταφέρουν τη βρωμιά τους στα σεντόνια μας, μετατρέπουν τα κυλίσματα και τα κουκουλώματα σε αυτά σε φλερτ με προβλήματα. Πόσο σοβαρά; “Τα βρώμικα σεντόνια και τα βρώμικα ρούχα, μπορούν να μεταφέρουν σκόνη και βακτήρια στους θύλακες των τριχών του δέρματος, βουλώνοντας τους και προκαλώντας έως και μολύνσεις”, γράφουν οι ειδικοί.
Συμπερασματικά, αξίζει να κρατάμε τα ρούχα μας μακριά από το κρεβάτι, για να έχουμε πραγματικά, όνειρα γλυκά. Εξάλλου, η καθημερινή αλλαγή ρούχων μάλλον είναι περιττό να εξηγήσουμε γιατί είναι απαραίτητη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.