Το λάδι για τηγάνισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να τηγανίσετε άλλα τρόφιμα. Όμως, είναι πολύ πιθανό να περιέχει υπολείμματα από τα τρόφιμα που τηγανίσατε προηγουμένως. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε αυτά τα υπολείμματα, αλλά ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πολτό από άμυλο καλαμποκιού ή κορν φλάουρ.
Σύμφωνα με την food stylist, Sharilyn Ang LS, όταν μετά το τηγάνισμα υπάρχουν υπολείμματα τροφών στο λάδι, η χρήση ενός πολτού από άμυλο καλαμποκιού είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι για να απορροφήσετε όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια, σε ένα μόλις λεπτό. «Αυτή η μέθοδος είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων, αφήνοντάς το λάδι καθαρό για επόμενη χρήση», είπε η Sharilyn, σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της, στο Instagram.
Πώς να φτιάξετε τον πολτό με άμυλο καλαμποκιού
Συστατικά
- Κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
- Νερό
Τρόπος παρασκευής
- Ανακατέψτε 1 μέρος άμυλο καλαμποκιού και 2 μέρη νερό.
- Ρίξτε το μείγμα σε λάδι και ψήστε στους 60-70 βαθμούς Κελσίου.
- Αφαιρέστε το κουρκούτι που θα σχηματιστεί.
Είναι αποτελεσματικό αυτό το κόλπο;
Η Dr Nirupama Rao, διατροφολόγος, στο Rejua Energy Centre της Βομβάης, είπε ότι η έκχυση πολτού με άμυλο καλαμποκιού στο καυτό λάδι και η απαλή ανάδευση βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το τηγανέλαιο, καθώς το άμυλο καλαμποκιού απορροφά τα υπολείμματα τροφών.
Μοιράστηκε, επίσης, και άλλες απλές μεθόδους για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων από το καυτό λάδι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός φίλτρου ή μιας πετσέτας για το φιλτράρισμα των ακαθαρσιών. «Μπορείτε επίσης να αφήσετε το λάδι να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και μετά να ξύσετε προσεκτικά τα στερεοποιημένα υπολείμματα», είπε ο Dr Nirupama Rao.
Επαναχρησιμοποίηση λαδιού: Πότε είναι ασφαλής και πότε όχι;
Η επαναχρησιμοποίηση λαδιού μπορεί να είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων και μείωσης των απορριμμάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το κάνετε με ασφάλεια, ώστε να αποφύγετε την κατανάλωση ανθυγιεινού μαγειρικού λαδιού.
Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναχρησιμοποίησης ζεστού λαδιού, εάν γίνει σωστά. «Φροντίστε να φιλτράρετε τις ακαθαρσίες, να αποθηκεύετε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και να αποφεύγετε την υπερθέρμανση του, καθώς η επαναλαμβανόμενη θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του λαδιού και να γίνει ανθυγιεινό. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο του φαγητού που τηγανίζετε, πριν αποφασίσετε αν θα επαναχρησιμοποιήσετε λάδι», είπε ο Dr Nirupama Rao.