Ο Ζάεφ πρέπει να καταλάβει ότι σε 20 χρόνια τα Σκόπια θα είναι Αλβανία.

Αυτός ο ψευτομακεδονισμός που ξεκίνησε από τους εχθρούς του ελληνισμού, πρώτα τον Μπενίτο Μουσολίνι, έπειτα τον Χίτλερ και συνεχίστηκε από τον Τίτο φτάνοντας στο έσχατο σημείο φασιστικής παράνοιας με τον υπάλληλο της Τουρκίας Νίκολα Γκρούεφσκι, θα είναι και η καταστροφή του γειτονικού κρατιδίου. Ο Ζάεφ με τις τελευταίες του δηλώσεις υποθάλπτει αυτόν τον αυτοκαταστροφικό εθνικισμό χωρίς να διδαχθεί τίποτα από την ιστορία. Οι λαοί οι οποίοι καλλιεργούν αυταπάτες για «ανώτερες φυλές», ακόμα και αν είναι πανίσχυροι, καταστρέφονται. Πόσο μάλλον ένα κρατίδιο όπως τα Σκόπια που η μόνη τους ελπίδα και σωτηρία είναι η συμμαχία με την Ελλάδα. Μόνον η Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί την ύπαρξη του κρατιδίου, ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρωπαΐκή Ένωση.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η προπαγάνδα ενός αιώνα έχει μολύνει τα μυαλά αρκετών εκ των κατοίκων του κρατιδίου. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο και μεγάλο πολιτικό κόστος να εξαλειφθεί. Όμως ο Ζάεφ πρέπει να αποφασίσει εάν θα συγκρουστεί με αυτούς που διαχέουν το δηλητήριο του εθνικισμού, να αποκαλύψει τους τούρκους χρηματοδότες τους και να ζητήσει έντιμα την βοήθεια των Ελλήνων. Τότε, ο ελληνικός στρατός θα εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του κράτους του. Εάν συνεχίσει να χαϊδεύει τα αυτιά των παρανοϊκών μόνο και μόνο για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος, τότε θα είναι αυτός που θα δει την χώρα του να γίνεται νέο Κοσσυφοπέδιο. Και τότε, αυτοί που σήμερα καγχάζουν για την «μακεδονική» τους καταγωγή, θα γίνουν υποχείρια και έρμαια της αλβανικής λαίλαπας. Η επιλογή είναι δική του, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στις συμμαχίες της είναι έντιμη ακόμα και αν το τίμημα είναι βαρύ. Δυο παγκόσμιοι πόλεμοι είναι η απόδειξη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.