ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΗΕ: Η ΥΕΜΕΝΗ δεν ποτέ τόσο κοντά στον λιμό

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη από προστασία και ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ, ο οποίος θα επιδιώξει να βοηθήσει το ερχόμενο έτος τους πλέον ευάλωτους.

Στην παγκόσμια ανθρωπιστική έκκλησή τους για το 2019, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως «η Υεμένη δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο σήμερα στον λιμό».

«Η χώρα που θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα το 2019 θα είναι η Υεμένη», δήλωσε ο Μαρκ Λόουκοκ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις του ΟΗΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Στο σύνολο της χώρας, 18 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, από τους οποίους τα 8,4 εκατομμύρια υποφέρουν από «ακραίο λιμό», υποδεικνύει ή έκθεση.

Ο ΟΗΕ έχει ανάγκη 4 δισεκ. δολάρια (3,5 δισεκ, ευρώ) προκειμένου να συνδράμει 15 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη το ερχόμενο έτος. Αυτή τη στιγμή το PAM βοηθά περίπου 8 εκατ. ανθρώπους και ο ΟΗΕ ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό αυτό στα 12 εκατ. το 2019, σύμφωνα με τον Λόουκοκ.

 

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.