Ο Τζόνσον κλείνει τη Βουλή για να μην σταματήσει κανείς το Brexit

Κάνει τα πάντα ώστε κανείς να μην σταματήσει το Brexit.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον μίλησε με την βασίλισσα Ελισάβετ και της ζήτησε να αναστείλει την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, ο Αγγλος πρωθυπουργός επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να σταματήσει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, η οποία θα μπορούσε να αναχαιτίσει το άτακτο brexit, που πλέον φαντάζει πολύ πιθανό.

Ο  Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, που έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή οικογένεια… με ή χωρίς συμφωνία. 

«Οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν», πρόσθεσε σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, την ώρα που η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου προκάλεσε την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.