Σεισμική δόνηση 7 βαθμών στην Ινδονησία

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας, καθώς σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την ευρύτερη περιοχή. Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα ανοικτά της νήσου Λομπόκ, ενώ η αρχική προειδοποίηση για τσουνάμι δεν ισχύει πια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νήσο, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση με κατοίκους και επισκέπτες να έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία Κάντε κλικ για να δείτε ολόκληρο τον χάρτη | usgs.gov

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της χώρας δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στο γειτονικό Μπαλί και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν έξω από τα σπίτια τους και να αναζητούν καταφύγιο σε πιο ψηλά σημεία. 

Σημειώνεται ότι στις 29 Ιουλίου ένας σεισμός 6,4 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε το νησί σκοτώνοντας 16 ανθρώπους.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ξύπνησε σκοτεινές μνήμες για τη χώρα, καθώς τον Δεκέμβρη του 2004 σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών Ρίχτερ και τσουνάμι που προκάλεσε κόστισαν τη ζωή σε περίπου 230.000 ανθρώπους και έφεραν ανυπολόγιστες καταστροφές σε αρκετές χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.