Κούρδοι μαχητές: Η ανακοίνωση Ερντογαν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Θα γίνουμε ο εφιάλτης τους μέχρι να απελευθερωθεί η Αφριν»

«Είμαστε εδώ. Θα γίνουμε ο εφιάλτης τους σε κάθε σπιθαμή της Αφρίν μέχρι η πόλη να απελευθερωθεί και οι κάτοικοι της να γυρίσουν στα σπίτια τους» λένε στην ανακοίνωση τους οι αυτόνομοι Κούρδοι μαχητές.

«Εδώ και 58 ημέρες η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του ΝΑΤΟ σφάζει αμάχους, για αυτό και αποφασίσαμε να εκκενώσουμε την πόλη για να αποφύγουμε ανθρωπιστική κρίση. Η γενοκτονία των αμάχων στην Αφρίν από τους Τούρκους μισθοφόρους με την ανοχή της διεθνούς συμμαχίας, της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έγινε με στόχο τη δημογραφική αλλαγή στην περιοχή.

Ο αγώνας εισέρχεται σε νέα φάση αντάρτικου πολέμου. Οι δυνάμεις μας θα μετατρέψουν κάθε σπιθαμή σε εφιάλτη για αυτούς. Η αντίσταση στην Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι κάθε ίντσα της να απελευθερωθεί και οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Περιμένετε ανταρτοπόλεμο, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας

Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που διαμηνύουν ότι, από ‘δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση (τακτικός πόλεμος) σε ανταρτοπόλεμο.

«Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Εφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε.

«Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη νοτιοανατολική Συρία για να μεταβούν στο μέτωπο της Εφρίν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι διέκοψαν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, από τη στιγμή που η Δύση θεωρούν ότι δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την τουρκική επίθεση στην Εφρίν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.