Διαδηλώσεις στο Ισραήλ: Έκλεισαν κεντρικές λεωφόρους στο Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πανεθνικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε στο Ισραήλ με διαδηλωτές να μπλοκάρουν κεντρικές λεωφόρους στο Τελ Αβίβ.

Οι διαδηλωτές, που ζητούν την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων και το τέλος του πολέμου στην Γάζα, έκλεισαν την λεωφόρο Αγιαλόν στο κεντρικό Τελ Αβίβ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 06:29 την ώρα που και η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση της στα ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αρχικά οι διαδηλωτές ύψωσαν ισραηλινές σημαίες έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ. Στην συνέχεια, στις 07:00 ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις σε κομβικά σημεία σε όλο το Ισραήλ.

Διαδηλώσεις Ισραήλ απελευθέρωση ομήρω
Πηγή: Pro-Democracy Protest Movement

Σε όλη την διάρκεια της ημέρας προγραμματίζονται διαδηλώσεις σε ολόκληρη την ισραηλινή πρωτεύουσα. Από τις 14:00 και μετά θα ξεκινήσουν πορείες σε ολόκληρη την χώρα.

Διαδηλώσεις Ισραήλ απελευθέρωση ομήρω
Πηγή: Pro-Democracy Protest Movement

Προς το βράδυ προγραμματίζεται μία μεγάλη πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σαβιδόρ προς την λεγόμενη Πλατεία των Ομήρων στο Τελ Αβίβ, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχει συμφωνία κατάπαυσης πυρός και απελευθέρωσης ομήρων την οποία έχει αποδεχθεί η Χαμάς. Ωστόσο το Ισραήλ ακόμη δεν έχει απαντήσει επίσημα στην πρόταση.

Διαδηλώσεις Ισραήλ απελευθέρωση ομήρω
Πηγή: Pro-Democracy Protest Movement

Προσευχή για τους ομήρους στο Τείχος των Δακρύων

Χθες πραγματοποιήθηκε προσευχή για τους ομήρους στο Δυτικό Τείχνος ή Τείχος των Δακρύων στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Το παρών έδωσαν οι πρώην όμηροι, Κιθ Σίγκελ και Γιελένα Τρουφάνοφ, που προσευχήθηκαν μαζί με χιλιάδες Ισραηλινούς πιστούς.

Οι δύο πρώην όμηροι είπαν στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στην Γάζα ήρθαν πιο κοντά στον Θεό.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.