ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, μπορεί να γλιτώσει τη φυλακή

michael-flynn.jpg Μάικλ Φλιν Ο Μάικλ Φλιν είναι το μοναδικό πρώην μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που έχει ομολογήσει την ενοχή του στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ | AP Photo/Carolyn Kaster 05.12.2018, 11:55 | Ετικέτες:  ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, εκλογές, δικαιοσύνη Συντάκτης:  efsyn.gr

Στα μαλακά αναμένεται να πέσει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ο οποίος συνεργάστηκε εκτενώς στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές. Το γραφείο του Μιούλερ με έγγραφό του ζητά από ομοσπονδιακό δικαστή να μην του επιβάλει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με το δικόγραφο που έφτασε στο αμερικανικό δικαστήριο, ο Μάικλ Φλιν, που τον Δεκέμβριο του 2017 παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σε πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) για τις επαφές του με Ρώσους, συνεργάστηκε εκτενώς στην έρευνα για τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ο Φλιν υπήρξε «πολύτιμος μάρτυρας» και «δικαιούται να του αναγνωριστεί» πως παραδέχθηκε ότι έχει σφάλει και πως συνεργάστηκε με την έρευνα. Τονίζεται δε ότι λόγω της επί 33 χρόνια θητείας του στον στρατό και άλλες δημόσιες θέσεις «τον ξεχωρίζει από άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση».

Η ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ εξηγεί πως ο Φλιν προσέφερε «ουσιαστική βοήθεια» στην έρευνα, δίνοντας μεταξύ άλλων «πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με το περιεχόμενο και το υπόβαθρο των αλληλεπιδράσεων της ομάδας που είχε αναλάβει τη μεταβίβαση της εξουσίας με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Ο Μάικλ Φλιν, στρατηγός ε.α. που παρέμεινε στον Λευκό Οίκο για μόλις 24 ημέρες πριν αποπεμφθεί, αναμένει να του γνωστοποιηθεί η ποινή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιφέρειας της Κολούμπιας τις 18 Δεκεμβρίου.

Είναι το μοναδικό πρώην μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που έχει ομολογήσει την ενοχή του για ποινικό αδίκημα που αποκαλύφθηκε στην έρευνα σχετικά με τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2016 στις ΗΠΑ και τη φερόμενη σύμπραξη στελεχών της εκστρατείας του μεγιστάνα των ακινήτων με στελέχη του ρωσικού κρατικού μηχανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα… Φλιν και πλην του Τραμπ Ομολογία – φωτιά του Φλιν και η αντίδραση του Τραμπ  

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.