ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ για ΑμεΑ

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

tileorasi.jpg Τηλεόραση - οθόνες Dreamstime 03.12.2018, 20:03 | Ετικέτες:  ΑμεΑ, τηλεόραση Συντάκτης:  Δημήτρης Κανελλόπουλος

ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ καλύτερης πρόσβασης των ΑμεΑ στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία εξασφαλίζουν με Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Στην απόφασή τους καθορίζονται οι όροι πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο τηλεοπτικό προϊόν αλλά και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν για όλα τα κανάλια (ελεύθερα, συνδρομητικά, κ.ά.). 

Ετσι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης θα πρέπει, μεταξύ των ωρών 5 το απόγευμα και 11 το βράδυ:
1) Να μεταδίδουν δελτία Ειδήσεων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων, διάρκειας τουλάχιστον επτά λεπτών ημερησίως. Επίσης, στα κεντρικά δελτία Ειδήσεων θα πρέπει να διασφαλίζεται η ροή όλων των εθνικών και διεθνών ειδήσεων με τη μορφή κυλιόμενων τίτλων με χαμηλή ταχύτητα.
2) Να μεταδίδουν ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, ελληνικές σειρές, ντοκιμαντέρ κ.ά., με αναγραφή υποτίτλων, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα.
3) Να μεταδίδουν στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων τις δημόσιες ανακοινώσεις εξαιρετικής πολιτικής σημασίας (π.χ. διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας).
4) Να μεταδίδουν ανακοινώσεις για έκτακτα γεγονότα, όπως φυσικές καταστροφές, στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ προβλέπονται αυξημένες υποχρεώσεις, όπως ημερήσιο 14λεπτο δελτίο Ειδήσεων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων και μετάδοση ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος για 12 ώρες εβδομαδιαίως με την αναγραφή υποτίτλων.

Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και η  τήρησή της θα ελέγχεται από το ΕΣΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς» Ζητούν ζωή με αξιοπρέπεια(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.