ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ πουλά η ΔΕΗ

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

92-stathakis.jpg Γιώργος Σταθάκης Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 01.12.2018, 06:00 | Ετικέτες:  ΔΕΗ, φυσικό αέριο, Γιώργος Σταθάκης, ενέργεια, περιβάλλον Συντάκτης:  Χαρά Τζαναβάρα

Την είσοδο της ΔΕΗ στην πώληση φυσικού αερίου προανήγγειλε χθες ο Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής, περιγράφοντας τις βασικές επιλογές της δημόσιας επιχείρησης με ορίζοντα το 2030, που περιλαμβάνει στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και επέκταση στις γειτονικές χώρες. Διαβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και απολύσεις εργαζομένων.

«Η ΔΕΗ δεν είναι πόλος κατάρρευσης που παρασύρει ολόκληρη την ελληνική οικονομία» παρατήρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε επερώτηση της Ν.Δ. Θύμισε ότι ανάλογες… προβλέψεις είχε κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τον Σεπτέμβριο του 2017 και επικαλέστηκε την πρόσφατη αναβάθμιση της επιχείρησης από τον οίκο Standard & Poοr’s.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ παρέδωσε υπερχρεωμένη ΔΕΗ, με δανειακές συμβάσεις ύψους 5 δισ. ευρώ πενταετούς διάρκειας που έληγαν από 2016-2019. Εγινε επαναδιαπραγμάτευση για την επιμήκυνσή τους και απομένει να ρυθμιστεί ένα δάνειο 350 εκατ. ευρώ που λήγει τον Απρίλιο.

«Το πρόβλημα δεν είναι η ΔΕΗ, αλλά η ανατροπή των σχεδίων που κληρονομήσαμε και ανατρέψαμε», τόνισε και έδωσε έμφαση στη «μικρή» ΔΕΗ, μέσω της οποίας είχε προβλεφθεί η πώληση του 30% της επιχείρησης, μαζί με τους εργαζόμενους και κυρίως τα υδροηλεκτρικά τα οποία εξασφαλίζουν τη φθηνότερη ενέργεια στο σύστημα, γι’ αυτό και έχουν εξαιρεθεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ακυρώθηκε, επίσης, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που απέκτησε στρατηγικό επενδυτή και την τελευταία διετία έχει παρουσιάσει σημαντικά έργα διασύνδεσης των νησιών.

Παρά τις κορόνες κατά της ΔΕΗ, που κυριαρχούσαν το προηγούμενο διάστημα στην αντιπολιτευτική πολιτική της Ν.Δ., οι περισσότεροι βουλευτές της κινήθηκαν χθες σε χαμηλούς τόνους. Ορισμένοι ομιλητές μάλιστα έκαναν υποδείξεις προς την κυβέρνηση, του τύπου «φτιάξτε πρόγραμμα» και «ελάτε να το συζητήσουμε»!

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Κωστής Χατζηδάκης που επικέντρωσε τα βέλη του στη… ΔΕΠΑ, το «επόμενο σκάνδαλο» που ανέδειξε η Ν.Δ. και για το οποίο θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση στη Βουλή, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Έντυπη έκδοση ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσαν οι υπογραφές για τη «μικρή» διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου Πόλεμος χαρακωμάτων της Ν.Δ. με τη ΔΕΗ(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.