ΤΡΑΜΠ: ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών με Κίνα και Ρωσία

Στο https://www.protothema.gr διαβάσαμε:

Διατεθειμένος να ξεκινήσει συζητήσεις με την Κίνα και τη Ρωσία για το ζήτημα των εξοπλισμών εμφανίστηκε μέσω twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι με τους ομολόγους του θα αρχίσουν να μιλούν «για ουσιαστική παύσει στην μεγάλη και ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών».

Η τοποθέτηση του Τραμπ έγινε μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις επικείμενες συζητήσεις ή για το τι ειπώθηκε στο Μπουένος Άιρες.

«Είμαι βέβαιος ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, ο πρόεδρος Σι κι εγώ, μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας θα αρχίσουμε να συζητάμε για μια ουσιαστική παύση σε αυτό που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη και ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών. Οι ΗΠΑ ξόδεψαν 716 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον χρόνο. Είναι τρελό!», έγραψε.

I am certain that, at some time in the future, President Xi and I, together with President Putin of Russia, will start talking about a meaningful halt to what has become a major and uncontrollable Arms Race. The U.S. spent 716 Billion Dollars this year. Crazy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 3, 2018

«Ο Σι κι εγώ είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε μαζικές αλλαγές»

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να εξάρει τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ αλλά και τον ίδιο, λέγοντας ότι οι δυο τους είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν αλλαγές.

«Ο πρόεδρος Σι κι εγώ έχουμε πολύ ισχυρή και προσωπική σχέση. Αυτός κι εγώ είμαστε οι μόνοι δύο άνθρωποι που μπορούμε να φέρουμε μαζικές και πολύ θετικές αλλαγές στο εμπόριο και σε άλλους τομείς, ανάμεσα στα δύο σπουδαία Κράτη. Μια λύση για τη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετική για την Κίνα και ΟΛΟΥΣ», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

President Xi and I have a very strong and personal relationship. He and I are the only two people that can bring about massive and very positive change, on trade and far beyond, between our two great Nations. A solution for North Korea is a great thing for China and ALL!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 3, 2018
(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.