Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ξεκίνησαν νέα … Σταυροφορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κι αν ό Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος έλυσαν από κοινού ένα θεσμικό και λειτουργικό πρόβλημα δεκαετιών ( από το 1931 ) μεταρρυθμίζοντας και εξορθολογίζοντας τις σχεσεις Πολιτείας – Εκκλησιας, στη βάση του αλληλοσεβσμού και της αναγνώρισης των διαφορετικών ρόλων του κάθε θεσμού μέσα στην κοινωνία.

Τι κι αν και ο Αλ Τσίπρας και ο Αρχ Ιερώνυμος, άδειασαν τον εκκλησιατικό υπερπατριωτισμό του ΚΕ της ΝΔ (πως δεν θα μπορούμε να βάλουμε φάτνη, ούτε μπορούμε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα δημόσια αν επικρατήσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) , λέγοντας πως κανείς “δεν κατεβάζει και δεν απαγορεύει τους σταυρούς”, χαρακτηρίζοντας «μικρότητες» τέτοιου είδους δηλώσεις! Κι ενω ακόμα και η ΝΔ κρατησε χαμηλό αντιπολιτευτικό οίστρο, ο Μακης Βορίδης συνεπικουρουμενους από τον Δημ Οικονόμου και την Μαρια Αναστασοπούλου, αποφάσισαν σήμερα το πρωί απο τον ΣΚΑΙ, να κηρύξουν τη “νέα Σταυροφορία” ( πρέπει να είναι η … 5η, ιστορικά …)!

Μάλιστα, ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ προσάρμοσε ακόμα και τη… γραβάτα με τη θεματολογία της συζήτησης. Όπως επισήμανε η Μαρία Αναστασοπούλου η γραβάτα αυτή «δεν είναι καθόλου τυχαία» και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού ήταν γεμάτη… σταυρούς. Τότε ο Δημήτρης Οικονόμου δίχως μάλλον να το πολυσκεφτεί έδωσε… «συγχαρητήρια» στον Μάκη Βορίδη για την επιλογή του αυτή, ενώ ο «γαλάζιος» βουλευτής απέρριψε τους ισχυρισμούς περί σημειολογίας και είπε πως απλώς του αρέσει αυτή η γραβάτα. Τότε η η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ επανήλθε και είπε φωναχτά αυτό που σκεφτόμασταν οι περισσότεροι εκείνοι την ώρα: «ναι, καλά…»

https://www.youtube.com/watch?v=YaKpTovQF1U

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.