Η διαφορά του πέρσι με φέτος…

“Συντονισμένες προσπάθειες”, “ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ρολόι”, “υπήρξε συνεννόηση”, και άλλα παρεμφερή επαναλαμβάνονται από δημοσιογράφους και ρεπόρτερ φιλοκυβερνητικών καναλιών, σε μια ένδειξη ομόθυμης κάλυψης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια. Ψόγος ουδείς, μόνο που πέρσι τέτοια εποχή, στη διάρκεια της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, οι ίδιοι άνθρωποι ασκούσαν καταιγιστική κριτική στον ίδιο – λίγο, πολύ – μηχανισμό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

της Ελένης Τσερεζόλε

Τότε, οι άνδρες και οι γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, της ΕΛ.ΑΣ, της Περιφέρειας Αττικής, γίνονταν στόχοι μίας απίστευτης κριτικής – για τυμβωρυχία μίλησαν κάποιοι, και ορθά. Η διαφορά του πέρσι με φέτος, είναι ότι πλέον η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και πλέον η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών παύει να αποτελεί επιχείρημα και πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Η διαφορά του πέρσι με φέτος είναι ότι πλέον, η αντιπυρική προστασία είναι αναβαθμισμένη χάρη στη “σοβαρή ενίσχυση της Πυροσβεστικής μέσα από τις προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, αναβάθμιση συμβασιούχων, κτλ.) και την αναβάθμιση της παροχής εργασίας από την Υπηρεσία”, όπως θύμισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Η διαφορά του πέρσι με φέτος έχει να κάνει επίσης και με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επιλέξει την προγραμματική αντιπολίτευση και όχι τον αναίσχυντο χουλιγκανισμό. “Μοναδικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εφιαλτικό εικοσιτετράωρο στην Εύβοια είναι η στήριξη των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν τη μεγάλη μάχη”, ήταν έτσι η χαρακτηριστική δήλωση του Αλέξη Χαρίτση, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο facebook. “Στη δική μας λογική, δεν υπάρχει χώρος για μικροκομματικούς υπολογισμούς την ώρα της καταστροφής”, προσέθεσε ο ίδιος, δίνοντας και το μέτρο της διαφορετικής προσέγγισης μιας κρίσιμης κατάστασης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τη ΝΔ.

Φυσικά στην εποχή της αντεστραμμένης πραγματικότητας που ζούμε, η διαφορά του πέρσι με φέτος, είναι ότι, σε αντίθεση, με πέρσι, φέτος “έχουμε κράτος”. Κάτι, που βέβαια, εν μέρει, είναι αλήθεια. “Έχομεν κράτος”: κράτος πρωθυπουργικοκεντρικό, ενός ανδρός ανδρός αρχή, που δεν διστάζει να διορίσει (χωρίς διαγωνισμούς και άλλες βαρετές διαδικασίες) τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του κόμμάτος, στη θέση του Προέδρου της Δημόσιας Τηλεόρασης, για να ανταποκριθεί στη “μεγάλη πρόκληση” να συμβάλλει “στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ”…

δημοσιεύτηκε στο kontranews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.