Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Αλέξη Τσίπρα δημοψήφισμα για την “Συμφωνία των Πρεσπών

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, πριν από λίγο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός, στο όνομα της αγαστής συνεργασίας που είχαν αυτά τα 4 χρόνια, να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Νωρίτερα επανέλαβε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Πριν από 4 χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό, τις δεσμεύσεις του προϋπολογισμού. Έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που είναι για εθνικό θέμα. Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ αναγκάζομαι να ψηφίσω “Όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερες.

Όπως είπε βρίσκεται στη θέση να αναγκάζεται να ψηφίσει όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς διαφωνούσε και διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα τόνισε, είχε τη διαβεβαίωση τον Ιούνιο ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και τελικά αυτό άλλαξε και το Νοέμβριο, τον διαβεβαίωσαν ότι θα έρθει μετά τον Μάρτιο.

“Έχουμε δυο φόρες την αλλαγή στάσης του κυβερνητικού μου εταίρου απέναντί μου”, ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος αφού επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία, έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση με τρεις απόψεις: εκείνη της κυβέρνησης που αποδέχεται την συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εκείνη των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχονται λύση με τον όρο «Μακεδονία».

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευθεί λύση με σύνθετη ονομασία.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.