ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ζητούν οι ακροδεξιοί στην Ισπανία

Το σκληρό του πρόσωπο δείχνει όλο και περισσότερο το ακροδεξιό κόμμα της Ισπανίας, το Vox, που σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στο κοινοβούλιο της χώρας.

Το γνωστό για τις ξενοφοβικές του απόψεις κόμμα, που μπήκε πρόσφατα στην ανδαλουσιανή Βουλή, «παζαρεύει» ακόμη και την ισότητα των φύλων.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Guardian, το Vox δήλωσε πρόθυμο να υποστηρίξει μια νέα τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας με αντάλλαγμα την απέλαση 52.000 μεταναστών, που τους χαρακτηρίζει «παράνομους», καθώς και την ακύρωση νόμων για την ενδοικογενειακή βία και την ισότητα των φύλων.

Το Vox καλεί επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις της Ισπανίας να μεταφέρουν αλλού τις αρμοδιότητές τους για την εκπαίδευση, την υγεία και τη δημόσια τάξη με τις οποίες είχαν επωμιστεί μετά την πτώση του δικτάτορα Φράνκο.

Το ακροδεξιό κόμμα έχει δηλώσει πως θα υποστηρίξει μια συνεργασία μεταξύ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) και του κεντροαριστερού Ciudadanos μόνο όμως αν γίνουν αποδεκτά και τα 19 αιτήματά του.

«Οι 19 προτάσεις μας είναι πολύ δικαιολογημένες και γι’ αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες στην Ανδαλουσία», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ιβάν Εσπινόζα έπειτα από μια συνάντηση με το Λαϊκό Κόμμα.

Αν και το Λαϊκό Κόμμα έχει απορρίψει αυτές τις απαιτήσεις ως «αδικαιολόγητες ανοησίες», ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνταν κανονικά μια συνάντηση με εκπρόσωπους του Vox σήμερα, Τετάρτη.

Μεταξύ αυτών των 19 προτάσεων προβλέπονται επίσης νόμοι για την «προστασία» της ταυρομαχίας και του φλαμένκο.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.