Ο Σουλτς απαίτησε η γραμμή Παυλόπουλου-Τσίπρα για λιτότητα και ευρωομόλογο να γίνει κεντρική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης!

Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα η ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων του Σουλτς που στην ουσία αποτελούν τους όρους για να σχηματίσει συγκυβέρνηση με το κόμμα της Μέρκελ.
Τη σαφή στήριξη και τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας του Μάρτιν Σουλτς και τον Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών με τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε από το βήμα του Συνεδρίου του SPD ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος.
Συγκεκριμένα, στο σημείο της σημερινής ομιλίας του στο συνέδριο του SPD που ανέφερε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και οι φίλοι μας στον κόσμο κοιτούν σήμερα τις εξελίξεις στη Βόννη και πως αποφασίζεται ποιο δρόμο θα πάρει η Γερμανία αλλά και η Ευρώπη ο Μάρτιν Σουλτς πρόσθεσε πως «ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μου έγραψε πριν από κάποιες μέρες πως «αν το δικό σας πρόγραμμα για την Ευρώπη υλοποιηθεί, τότε θα μπορέσει και η νέα γενιά των Ελλήνων, οι νέοι στην Ελλάδα να ελπίζουν ξανά σε εργασία και απασχόληση».

Με τον τρόπο αυτόν ο επικεφαλής του SPD επιβεβαιώνει ωστόσο όχι μονάχα τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και το σημαίνοντα ρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαδραματίσει στις πολιτικές εξελίξεις και στην πορεία άρσης του αδιεξόδου για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού και την αποτροπή νέας περιόδου ακυβερνησίας και εκλογών στη Γερμανία.
Ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος μάλιστα είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και είχαν αναφερθεί στις προτάσεις του δεύτερου για την ευρωζώνη, έθεσε αυτές τις προτάσεις ως βασικό όρο για να συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση!
Δηλαδή, έθεσε ως σαφή όρο το τέρμα της λιτότητας και την δημιουργία ευρωομολόγου, Υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις Παυλόπουλου για την χαλιναγώγηση της κρίσης χρέους που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια όχι μόνο της Ευρώπης αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ναι λοιπόν, η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει την Ευρώπη. Να το καταλάβουν όλοι αυτοί, δηλαδή η συμμορία του Σημίτη, τον Παπανδρέου και του Σαμαρά που μας είχαν καταντήσει περίγελο της Ευρώπης.
Επειδή τους κρατούσαν δεμένους χειροπόδαρα σε λίστες βρώμικου χρήματος. Εντύπωση προκάλεσε και η συγκεκριμένη αναφορά του Μάρτιν Σουλτς στην Ελλάδα και την παραίνεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την οποία και ανέφερε στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.